BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil bu kez Esed'e saydırdı!

Esed Halk TV'ye konuştu, Erdoğan'ı eleştirdi. Bu durum Yılmaz Özdil'i bakın nasıl sinirlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Suriye lideri Beşşar Esed Halk TV'ye konuştu, en sert tepkiyi ise Yılmaz Özdil verdi. Yine Halk TV'de uzun zamandır ekranlardan uzak olan Uğur Dündar'ın programına konuk olan Özdil, "Ortadoğu'nun kasabı" olarak nitelediği Esed'in Erdoğan'a hakaret etmesine itiraz etti. Özdil, "Benim başbakanı eleştiririm; ancak bir başka ülkenin lideri bu şekilde konuşamaz. Bu lafların bu Ortadoğu kasabına yedirilmesi lazım" diye konuştu.

Uğur Dündar, uzun bir aradan sonra Halk TV'de programa başladı. Gecenin ilk konukları ise Müjdat Gezen ve gazeteci Yılmaz Özdil oldu. Birlikte Esed'in Halk TV'ye verdiği röportajı izleyen Yılmaz Özdil, Esed'in Erdoğan ile ilgili sözlerine sinirlendi, "Bu sözlerin bu Ortadoğu kasabına yedirilmesi gerekir" dedi. İşte Yılmaz Özdil'in o şaşırtan çıkışı;

"Bu lafların, bu Ortadoğu kasabına yedirilmesi lazım. Ben şahsi olarak kendi hükümetimle ilgili olarak itirazlarım olabilir. Ama hiçbir Ortadoğu Hacivatı'nın çıkıp Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret etme hakkı yok. Bu lafın bu adama yedirilmesi lazım. Bu ahlaksız katilden mi öğreneceğiz biz demokrasiyi. Diyor ki akrep gibidir terör. Bunların beslediği terör örgütünün, haddi hesabı yok. Bu arkadaşının babasının ve kendisinin beslediği terör örgütünün sayısı belli değildir."

"OBAMA'YA NİYE YOK?"

Konuşmasında CHP'ye de yüklenen Özdil, CHP'nin AK Parti ile olan mücadelesini Esed'in üzerinden yürütmemesi gerektiğini söyledi. Aynı ismin ABD televizyonlarında konuşurken Obama'ya değil de Erdoğan'a hakaret ettiğini hatırlatan Özdil, Türkiye'nin bu bataklığa nasıl düştüğünü iyi sorgulaması gerektiğini söyledi. Özdil şöyle konuştu:

"Şimdi Türk televizyonları üzerinden psikolojik bir harekatı kimse yapmasın. Bu adam ABD televizyonuna da konuştu. Suriye konusunda Erdoğan, Davutoğlu ve Obama'nın çizgisi aynı. Neden ABD televizyonunda çıkıp ABD başkanına hakaret edemiyor da, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret ediyor.

"BU LAFIN YEDİRİLMESİ LAZIM"

Bu adama ve yandaşlarına bu lafın yedirilmesi lazım. Türk televizyonları üzerinden psikolojik hakaret yapılmaması gerekiyor. Yani bize AKP'ye oy vermeyenlere, Müslüman Kardeşler şekeri gönderiliyor. Laik kesimin çok saygı gösterdiği Ahmet Necdet Sezer üzerinden gönderme yapıyor. Burada asıl önemli olan şu. Türk halkı biz Mustafa Kemal Cumhuriyeti ile yüzü Avrupa'ya dönük bir ülkeydik. Biz nasıl oldukta bu Hacivatların arasına düştük. Türkiye'nin bunu düşünmesi lazım. Bunun Beşşar Esed üzerinden değil bunu yüz yüze yürütmesi gereken bir politikadır. Eğer CHP bunu düşünüyorsa kalkıp AKP ile çatır çatır kavga ederek yapacak. Ama bunu Esed üzerinden yapmayacak. Beşşar Esed'ın arkasında Rusya Çin gibi demokrasi ile alakası olmayan ülkeler var. Biz nasıl bu bataklığa düştük bunun mücadelesini yapması lazım."

345.20131004030800.jpg