BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Barlas'tan Kılıçdaroğlu'na tuvalet fıkrası

"Tuvalette kapılarda "W" yazıyor. Harflere zaten yasak yoktur" diyen Kılıçdaroğlu, Mehmet Barlas'ın gündeminde.

Abone ol

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Demokratikleşme Paketi'nde  x, q, w harflerinin kullanılmasının önünün açılmasını tuvalet örneğiyle eleştiren Kılıçdaroğlu'nu dalgaya aldı.

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Barlas, "Tuvalet kapısı önünde demokratikleşmeyi anlamak" başlıklı köşesinde 1930 yapımı söylemleri 2013'te tekrarlamanın muhalefet için yeterli olmadığını yazdı.

Barlas, CHP liderinin daha ileri adımlar atılmasını önermek yerine "çocukça eleştiriler" yönelttiğini belirtiyor.  "Ben merak ediyorum, ya bu Başbakan tuvalete hiç gitmedi mi? Tuvaletlerin kapısında 'w' yazar zaten" diyen Kılıçdaroğlu'nu yazar, fıkrayı anlatarak yazısını tamamlıyor:

SIKIŞMIŞLIK DURUMU
"Türkiye gerçeklerini oluşturan öğelerin dilleri, kültürleri, alfabeleri ile yok sayıldığı yılların sona ermesini tuvalet kapılarından gözlemlemek, sanırım büyük bir sıkışmışlığı da ifade eder.
Böyle çok sıkışmış bir adamın, kapısının üzerinde W.C. yazılı olan umumi bir tuvaletin önündeki durumunu anlatan fıkra vardır.
Adam tuvaletin dolu ve kapısının kilitli olduğunu görünce, kapıyı yumruklamaya ve "Çık, çık, çık" diye bağırmaya başlamış.
Ama içerideki duymazdan gelmiş bunu... Bir süre daha "Çık, çık, çık" diyerek bağırıp yumruklamış kapıyı...
Kapı yine açılmamış... Sonunda adam karnını tutarak yere çömelmiş ve alçak sesle "Çıkmaaa" diye mırıldanmış.

FARKLI WC'LER

Sanırım Kılıçdaroğlu'nun demokratikleşme adımlarını umumi tuvaletlerin kapıları önünde değerlendirmekten vazgeçmesinin zamanı gelmiştir ve geçmektedir.
Ayrıca üzerinde her gördüğü "WC" yazısını da, ihtiyacını giderebileceği mekânın işareti sanmamalıdır. Örneğin İngilizcedeki kısaltmalardan biri olan "WC" Water Closet (Su Odası: Tuvalet) olabileceği gibi, bir diğer "WC" World Cup (Dünya Kupası), diğer "WC" de Web Cam (internet kamerası) anlamına gelebilir."

Mehmet Barlas tüm

tuvalet.jpg