BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan tuvalate hiç gitmedi mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "w" harfinin yasak olmadığını tuvalet örneği vererek savundu.

Abone ol

Meclis'in açılmasıyla gündeme gelen Suriye'ye tezkere çıkarılmasıyla ilgili partilerden açıklamalar geliyor. CHP tezkereye "hayır" oyu vereceğini açıkladı. MHP'nin ise desteklemesi bekleniyor.

Demokratikleşme paketini eleştiren Kılıçdaroğlu harflerin zaten yasak olmadığını ilginç bir biçimde eleştirerek "Sayın Başbakan hiç tuvalete gitmedi mi?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları...

Tezkereye hayır oyu vereceğiz. Türkiye'nin savaşa girmesini istemiyoruz. Vatandaşım hayır diyorsa biz de hayır diyeceğiz. Suriye bize savaş mı açacak. Orada iç savaş var bizde oraya savaşa gideceğiz. Biz tezekereye hayır diyeceğiz bunu da böyle bilin. 

Demokratikleşme paketi ne demek neresi demokratikleşme? Bu bir seçim paketidir. Kendi partisine demokrasiye getiremeyen insan ülkeye demokrasi getiremez.

30 Eylül'de Sayın Başbakan bir açıklama yaptı. Vatandaş kabul eder veya etmez. Ama bu bir demokrasi paketi değildir.

Vatandaşın önüne liste koyup milletvekilini ben belirleyeceğim denemez. Ben A partisine oy veriyorum benim verdiğim oyla B partisi vekil çıkarıyor. Böyle şey olur mu?

Bu hukuku savunmak 12 Eylül darbe hukukunu savunmaktır. Önce darbe hukukunu değiştirmek gerekir. Yüzde 1 oy almış en azından bir vekili gönder.

Neymiş efendim 3 tane harfi geliyormuş alfabeye. Sayın Başbakan hiç tuvalete hiç gitmedi mi? Tuvalette kapılarda "W" yazıyor. Harflere zaten yasak yoktur