BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  DÜNYA

İşin ehlinden sağlıklı yaşamanın sırları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak daha çok tedavi, daha çok hastane, daha çok doktor ve ilaçtan önce sağlıklı besle...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Sağlık Bakanlığı olarak daha çok tedavi, daha çok hastane, daha çok doktor ve ilaçtan önce sağlıklı beslenmeli. Sağlıklı yaşam için gerekli olan hareketi etmeliyiz ki mutlu ve sağlıklı olalım. Sağlıklıyken sağlığın değerini bilmek adına sağlıklı bir kahvaltı ve en az 20-30 dakika yürüyüş yapmalı ve hareket etmeliyiz” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu ile birlikte 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeni ile Harikalar Diyarı’nda düzenlenen düzenlenen ‘Sağlıklı Beslen, Hareket Et, Mutlu Yaşa’ programına katıldı. Müezzinoğlu, Türkiye’deki 75 milyon insan için sağlıklı yaşam koşullarına katkı sağlamak amacıyla ve hareketli sporu hayak felsefesi yapmak amacıyla bu organizasyonları gerçekleştirdiklerini söyledi. Müezzinoğlu, vatandaşın sağlıklı bir yaşam için günde en az 20-30 dakika yürüyüş yapmaları gerektiğini ve ardından ise güzel bir kahvaltı yapmaları gerektiğini ifade etti.
(İHA)