BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  POLİTİKA

Yılıdırım'dan Madımak ve Başbağlar için mesaj

Başbakan Binali Yıldırım, 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak otelinde ve 5 Temmuz 1993’de Erzincan’ın Kemaliye İlçesinin Başbağlar köyünde yaşananlar için duyduğu üzüntüyü dile getirdi, başsağlığı dile getirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 1993'te yaşanan Madımak ve Başbağlar'daki olayların herkesin ortak acısı olduğunu söyledi. Hiçbir gücün Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozamayacağını ifade eden Yıldırım, Madımak ve Başbağlar'da hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Yıldırım, Madımak ve Başbağlar olaylarının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Madımak ve Başbağlar'da meydana gelen olayların herkesin ortak acısı olduğunu söyleyen Yıldırım şunları söyledi:

"2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak otelinde ve 5 Temmuz 1993’de Erzincan’ın Kemaliye İlçesinin Başbağlar köyünde meydana gelen elim olaylar hepimizin ortak acısıdır.

Aziz milletimizi bölmekten, ayrıştırmaktan başka hiçbir amacı, ilkesi, değeri, kutsalı olmayan hain terör odaklarını bir kez daha nefretle kınıyorum.

Kökü binlerce yıllık geçmişe dayanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihi boyunca rengine, cinsine, diline, dinine, meşrebine bakmadan tüm mazlumlara kucak açmış, huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamıştır.

Vatan hepimizin vatanı, bayrak hepimizin bayrağı, devlet hepimizin devletidir. Hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaktır. Bu aziz vatan toprakları üzerinde, ebediyete kadar birlikte yaşayacağız.

Bu duygularla, Madımak ve Başbağlar’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, milletimize selam ve sevgilerimi sunuyorum."