BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MAGAZİN

Yıldızlar Antalyada buluşacak

Hollywood, Avrupa ve Asya sinemasının yıldızları, Antalya Film Festivali'nde buluşacak.

Abone ol

''Ray'' filminin yönetmeni Taylor Hackford ve Emmy ödülü Helen Mirren'in 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Antalya'ya geleceği bildirildi. Antalya Kültür Sanat Vakfından (AKSAV) yapılan yazılı açıklamada, festivalin Hollywood, Avrupa ve Asya sinemasının yıldızlarını biraraya getireceği vurgulandı.

Festivale, Şeytanın Avukatı, Dolores Claiburn ve Ray filmlerinin yönetmeni Taylor Hackford, Robin Hood'un yaratıcısı John Irvin ve 2006 Emmy ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülü kazanan ünlü aktris Helen Mirren'ın katılacağı belirtildi.

-AVRUPA SİNEMASI-

2. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında gösterilecek filmlerin yönetmen ve oyuncularının da Antalya'da olacağı bildirildi.

Polonya sinemasının başarılı ismi ''The Boy on a Galloping Horse''un yönetmeni Adam Guzinski, Himalayalar'da geçen büyüleyici aşk öyküsü ''The Valley of Flowers''ın başrol oyuncuları Mylene Jampanoi ve Milind Soman, ünlü yönetmen Ken Loach'un Cannes 2006 Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan ''The Wind That Shakes the Barley'' filminin aktörü Padraic Delaney ve Alman sinemasının ödüllü yıldızı, ''Requiem''in başrol oyuncusu Sandra Hüller'in sinemaseverlerle Antalya'da buluşacağı kaydedildi.

Fatih Akın'ın ''Duvara Karşı'' filmindeki performansı ile yıldızı parlayan ve son olarak Sebastian Steinbichler'in yönettiği ''Kış Yolculuğu''nda rol alan Sibel Kekilli, ''Transylvania''nın başrol oyuncusu Birol Ünel ve Türkiye'yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın da festivale katılacağı belirtildi.

-AVRASYA JURİSİ-

Bu arada İran sinemasının genç yeteneklerinden Samira Makhmalbaf, Hollywood'un usta aktörü James Cromwell ve Quentin Tarantino'nun esin perilerinden Çek asıllı İtalyan aktris Barbara Bouchet'in 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin Uzun Metraj Yarışma bölümünde en iyileri belirleyecek jüri üyeleri arasında yer alacakları bildirildi.