BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  GÜNCEL

Yıldız Savaşları filminin vizyon tarihi açıklandı

Yıldız Savaşları'nın yaratıcısı George Lucas'ın kurduğu Lucasfilm'i geçen yıl 4 milyar dolara satın alan Walt Disney film şirketi, yeni Yıldız Savaşları (Star Wars) filminin 18 Aralık 2015’te gösterime gireceğini açıkladı.

Abone ol

Walt Disney film şirketi, yeni Yıldız Savaşları (Star Wars) filminin 18 Aralık 2015’te gösterime gireceğini açıkladı.

Walt Disney, Yıldız Savaşları'nın yaratıcısı George Lucas'ın kurduğu Lucasfilm'i geçen yıl 4 milyar dolara satın almıştı.

Şirket, en başarılı sinema filmi serisi olarak kabul edilen Yıldız Savaşları serisinde en az üç film daha yapılacağını açıkladı.

Yeni Yıldız Savaşları filminin yayın tarihi, Walt Disney şirketini 28 Eylül'e kadarki üç aylık dönemle ilgili kâr oranını açıklamasına da rastladı. Şirket, bu dönemde, kârının, tahmin edilenden daha fazla arttığını, net kârın yüzde 12 yükseldiğini belirtti.

Şirket, geçen yılın aynı dönemindeki 1,24 milyar dolarlık net kârını bu yıl 1,39 milyar dolara yükseltti.

Şirket, 28 Eylül'e kadar olan bir yıllık dönemde net gelirinin de geçen yıla oranla yüzde 8 artarak 6,1 milyar dolara ulaştığını duyurdu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Robert Iger, 2013 malî yılındaki sonuçlardan büyük mutluluk duyduklarını, üç yıldır üst üste rekor hasılata ve hisselerinde rekor getiriye ulaştıklarını söyledi.