BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Otomatik kapı soygunu önledi

Adana’da silahlı iki kişi, bir kuyumcuyu soymak istedi. Ancak şahıslar, kuyumcunun otomatik kapısı kilitli olduğu için soygunu gerçekleştir...

Abone ol

Adana’da silahlı iki kişi, bir kuyumcuyu soymak istedi. Ancak şahıslar, kuyumcunun otomatik kapısı kilitli olduğu için soygunu gerçekleştiremeden kaçtılar.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi Vefa Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce de camına taş atılarak soyulmak istenen Bozdoğan Kuyumculuk bu kez de biri pompalı tüfekli diğeri silahlı kar maskeli iki kişi tarafından soyulmak istendi. Otomobil ile ara sokağa gelen 3 kişiden 2’si otomobilden inerek yüzlerini kar maskesi ile kapatıp pompalı tüfek ve silahla kuyumcuya girmek istedi. Ancak kuyumcunun kapısı otomatik kilitli olduğu için zanlılar içeri giremedi. Neye uğradıklarını şaşıran soyguncular kapıyı itekledikten sonra kaçmaya başladı. Bu arada Ali Bozdoğan silahını alıp hemen peşlerinden koştu ancak o da kapının kilitli olduğunu unutunca geri dönüp kapıyı açıp arkalarından koştu. Ancak zanlılar bir otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Bu arada silahıyla birlikte dükkanına geri dönen Ali Bozdoğan hemen 155’i aradı. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Daha sonra olay yerine gelen polis, güvenlik kamerasından eşkali alıp operasyon başlattı. Yapılan operasyonda kısa sürede olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Polis şimdi olaya karıştığı ileri sürülen 3’üncü kişiyi arıyor.

"KAPI AÇILSA ÇATIŞMA ÇIKARDI"
Kuyumcu Ali Bozdoğan arkadaşı ile sohbet ederken biri pompalı tüfekli diğeri silahlı kar maskeli iki kişinin kapıyı zorlayıp kaçtığını belirterek, "Benim dükkanım ikinci kez soyulmak isteniyor. Daha önce cama taş atıp kırarak altın çalmak istediler ama alamadılar. Bunun üzerine ben camı kurşun geçirmez cam yaptım. Daha sonra ise bir arkadaşım soyulduğu için kapısını otomatik kilitli kapı yapmış ben de ondan görerek kapıyı otomatik kilitli kapı yaptım. Bugün kapı sayesinde soyulmaktan kurtuldum" dedi.
Bozdoğan, soyguncuların kapıyı zorlamasıyla birlikte silahını alıp onları kovalamaya başladığını belirterek, "Kapı açılsaydı içeride çatışma çıkardı. Çünkü Adana’da sürekli kuyumcu soyulduğu için ben silahın horozu kalkık geziyorum. Silah masamda duruyor bir şey olursa hemen çekiyorum. Bu olayda da hemen silahı çektim içeri girselerdi çatışma çıkardı. Benim anam ağlayacağına onların anası ağlasın" diye konuştu.
Bozdoğan yasalarda boşluk olduğunu, soygunu gerçekleştireni polisin yakaladığını adliyede serbest kaldığını, yasaların değişmesi gerektiğini söyledi.
(İHA)