BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım'dan Trabzon'a ağır suçlama!

Aziz Yıldırım'ın günlerce konuşulan ve merakla beklenen savunması bomba etkisi yarattı!

Abone ol

Aziz Yıldırım şike davasında yaptığı ilk savunmasında Trabzonspor ile ilgili çarpıcı iddialara yer verdi.

"Hakem değiştirmeyle ilgili tapem bulunursa şikeyi kabul ederim" diyen Yıldırım, bu konuda Trabzonspor yöneticilerine dikkat çekti.

BUNU TELEFONDA SÖYLESE BURADA OLMASI GEREKİRDİ

İki yıl önce oynanan Türkiye kupası finalinin devre arasında Şenol Güneş'in bize 'Rahat ol. Şampiyon sizsiniz' dediğini iddia etti. Yıldırım bu sözlerin ardından şunları söyledi:

"Şike girişiminde bulunmuş muyuz onunla? Bana devre arasında bunu diyen Şenol Güneş, bunu telefonda söylese şu anda burada olması gerekirdi."

HAKEM DEĞİŞTİRMEYLE İLGİLİ TAPEM YOK, TRABZON'UN VAR

Trabzonspor'un hakem atamalarına karıştığını iddia eden Yıldırım, şunları söyledi:

''Sadri Şener, 'Ofspor ile Vanspor maçının dördüncü hakemi Vanlı olduğu için değiştirin' demiş. Benim hakem değiştirmeyle ilgili bir tane tapem ortaya çıksın, şike dahil her şeyi kabul ederim."

Yıldırım'ın iddiaları bununla sınırlı değildi. İşte o suçlamalardan bazıları; 

 

ŞENER ŞAKAR VE ÖZDEMİR ARASINDAKİ HAKEM ATAMALARI ÜZERİNE KONUŞMALAR

Beni bu şekilde suçlayanlar Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in 01.05.2011 Günü, saat 22.04’te Gökmen Özdemir isimli gazeteciyle yaptığı görüşmede dediklerine ne yorum yapacaklardır?

10.05.2011 Günü, saat 13.47’de Nevzat Şakar ile Sadri Şener’in konuşması : (Tape 3825); EK-7

Fenerbahçe Futbol Takımının oynayacağı müsabakalarda görev alacak hakemlerin Fenerbahçe aleyhine karar vermemesi için girişimlerde bulunduğum söylenmektedir. Bu iki tapede Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yöneticisi Nevzat Şakar ile gazeteci Gökmen Özdemir arasındaki diyaloglar hakem atamalarını kimlerin yaptırdığını göstermektedir. Benim aleyhimize karar vermemesi için hakemlerle ilgili girişim yaptığım söyleniyor; hâlbuki benim böyle bir icraatım olmadığı açıkça görülmektedir. Ancak;Ben Metris’te yatmaktayım Onlar ise bu konularla ilgili suçlanmıyorlar bile. En önemlisi ise, Ben hakemlerle ilgiliyim diye dinlenmeye alınıyorum, başkaları alınmıyor.

Burada ortaya çıkan sonuç adaletin renk skalasında sarı ve lacivertin olmadığıdır. Ama unutulmaması gereken husus "SUÇLULARIN BERAAT ETTİĞİ YERDE YARGIÇLAR HÜKÜM GİYER"  sözünün gerçekliğidir.

ŞİKE TEKLİF EDİLDİ Mİ?

2005-2006 ve 2009-2010 yıllarında iki defa olmak üzere son maçta şampiyonluğu kaybettik. 2009-2010 yılının son maçını Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu’nda Trabzonspor’la oynadık. Maçın sonucu 1-1 beraberlikle bitince şampiyonluğu Bursaspor’a hediye ettik. Geçen yıl hem Türkiye kupasını Trabzon’a hem de Türkiye ligini Trabzonspor’la berabere kalarak Bursaspor’a kaybetmiş olduk.

Buradan Trabzonspor Başkan ve yöneticilerine sormak istiyorum. Geçen yıl ki lig maçından önce kendi futbolcularına, kendi yönetim kurulundaki yöneticilerine Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu veya sporcularından hiç kimse şike teklif etti mi veya şike teşebbüsünde bulundu mu? Böyle bir girişim içinde bulunmadığımızı açıkça Ben beyan ediyorum. Eğer bunun aksi bir olay varsa Trabzonsporluların açıklamasını arzu ediyor ve bekliyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Biz isteseydik geçen yıl şampiyon olurduk. Nasıl mı? Anlatayım. (EK-9/A Bursasporlu Ozan İpek isimli oyuncunun beyanlarının video görüntüsü)

TRANSFER ŞİKESİ

Bizde olunca suç, diğer takımlara sıra gelince hiç konu bile edilmemektedir. Trabzonspor için de bu konu geçerlidir. "12 Kasım 2011 tarihinde Eskişehirspor’lu Veysel Sarı ile Ankaragücü’nden Uğur Uçar’ın da işini bitirmek üzere olduğu öğrenildi" denmektedir. (EK-19: Fanatik Gazetesi Uğur Uçar haberi, Kayseri-GS Amrabat Haberi, GS’ın Manisaspor’dan Yiğit isimli futbolcusuna dair haber)

İddianamenin ne kadar yanlı ve "kişiye özel suç yaratma" kastıyla düzenlendiğinin bir diğer göstergesi de, iddianamede tarafımıza yüklenen TRANSFER ŞİKESİ suçlamasıdır. "Kanunda tanımlanmayan suç" vasfında olan bu kavram ne iç hukukumuzda ne de UEFA, FIFA ve CAS karar ve düzenlemelerinde mevcut değildir. Kendinden menkul birkaç spor hukukçusunun makalelerinde geçen bu kavram ve suç tipine dayanılarak, iddianame tanzimi hukuksuzluğun en açık kanıtıdır.

KARAMAN SEZER ÖZTÜRK'Ü ARIYOR

1425 no’lu tapedeki konuşma da çok enteresandır. Batur Altıparmak’la görüşme yapıyorum. Selçuk İnan’ın Sezer Öztürk’ü aradığını duyuyor ve yapılan araştırmaların sonunda Trabzonspor Teknik Direktörü yardımcısı Ünal Kahraman’ın da Sezer Öztürk’ü aradığını öğreniyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapmaya çalışıyoruz.

SİVASSPORLU OYUNCULARIN MENAJERİYLE ŞAKAR GÖRÜŞÜYOR

3009 no’lu tapede Sivasspor maçıyla ilgili Trabzonspor’un menajer Mithat Halis’le beraber Sivasspor üzerinde yapılan çalışmaları ayrıca Zeki Mazlum üzerinden yapılan 5.000.000$ teşvik çalışmalarını takip ediyor ve bunu önlemeye çalışıyoruz. Sivasspor’lu oyuncular Grosicki, Rada ve Navroti’nin menejerliğini yapan Mithat Halis’in  Sivas maçından sonra Nevzat Şakar ile yaptığı görüşme de çok önemlidir.  Bu konuşma da kendilerinin hiçbir olayın içinde olmadıklarını söyleyerek konuyu saptırmaya çalışırken yaptıkları şike çalışmalarını ikrar eder şekilde konuşma durumuna düşmüşlerdir. Bu tapenin iyice incelenmesi bu davanın doğru olarak şekillenmesini sağlayacaktır. (2376, 1425, 1426, 3009, 3462, 2593 no’lu tapeler) EK-22