BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.414,45
HABER /  GÜNCEL

İşte Demirören'in Fenerbahçe planı

Kulüplerin büyük bir bölümünün “Bu kaosu çözer” diyerek destek verdiği Demirören’in TFF’si UEFA ile masaya oturacak.

Abone ol

27 Şubat'ta Türkiye Futbol Federasyonu Olaganüstü Genel Kurulu öncesi Yıldırım Demirören'in başkanlığına artık kesin gözüyle bakılıyor. Beşiktaş Başkanı'nın bu kaosu çözeceğine inanan kulüplerin sayısı hayli fazla. 293 delegeli kongre öncesi Demirören'in şimdiden 130 civarında oyunun cepte olduğu ifade ediliyor.

Peki Yıldırım Demirören ile TFF'nin yol haritası ne olacak? Bugün Gazetesinin haberine göre; UEFA ile TFF başkanlığından istifa eden Mehmet Ali Aydınlar'ın bir anlaşması var. Hâlâ geçerli olan bu anlaşmada suçlu takımlara minimum eksi 12 puan cezası öngürülüyor.

Fakat UEFA bu cezalarda suçun ağırlığına göre 35 puana kadar çıkılmasını istiyor. Yeni TFF'nin hedefi, puan silme cezalarının eksi 6'dan başlatıp eksi 10- 12 seviyesinde bitirmek olacak. TFF adaylğından UEFA'da olmam Türkiye için daha faydalı olur, diyerek vazgeçen UEFA 1. Başkan Yardımcısı Şenes Erzik de Demirören'in en büyük destekçisi olacak. Erzik'in Demirören'e elinden gelen her şeyi yapacağını söylediği öğrenildi

Güreli'den BJK manevrası

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından Hüsnü Güreli TFF başkanlığını vekaleten yürütmeye başlamıştı. Eski bir Beşiktaş yöneticisi olan Güreli'nin Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF yönetiminde yeniden görev alması bekleniyordu. Fakat önceki gece Güreli şok bir karar alarak Demirören'e 'Ben yokum' dedi. Güreli'nin bu manevrasının sebebinin 'Beşiktaş başkanlığı isteği' olduğu öğrenildi. Eğer Demirören 27 Şubat'ta TFF başkanı seçilirse Beşiktaş'tan istifa edecek. Bu durumda Hüsnü Güreli Siyah- Beyazlı kulübün başkanlığı için adaylığını açıklayacak.

TESADÜFÜN BÖYLESİ

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığına seçilmesi ilginç bir durumun ortaya çıkmasına neden olacak. Demirören 27 Şubat'ta Ankara'da yapılacak olan TFF genel kurulundan başkan olarak çıktığı takdirde iki gün sonra 29 Şubat'ta A Milli Takım'ın Slovakya ile oynayacağı özel maç için Bursa Atatürk Stadı'na gitmek zorunda kalacak. Demirören Beşiktaş ile Bursaspor arasında uzun yıllardır yaşanan husumetten dolayı bu statta maç izlemeye gitmiyordu. Öte yandan Demirören'e seçimde destek vermediğini açıklayan iki kulüpten birinin Bursaspor olması bu milli maça farklı bir anlam yüklüyor.