BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan Rusya'ya domates göndermesi

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'yla yürütülen normalleşme görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken domates konusunda da Rusya'ya mesaj yolladı.

Rusya ile normalleşmenin büyük oranda sağlandığını ifade eden Binali Yıldırım, domates konusunda mutabık kalınamadığını, Rusya'nın kendi domatesini yetiştirmeyi düşündüğünü söyledi. Başbakan Yıldırım konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Ülkemizin uluslararası menfaatlerini sağlamak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Karadeniz İşbirliği Zirvesi Türkiye'nin ev sahipliğinde yapıldı. 12 ülke bir araya geldi. Bölgenin nasıl daha fazla ortak bir çalışma içinde olacağını konuştuk.

Bizim siyaset anlayışımızda öteki yok. Bütün vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bizim anlayışımızda halka hizmet hakka hizmettir. Bundan sonra da aynı kararlıklıkla kucaklamaya devam edeceğiz. Heyecanlarımızı yeşerteceğiz. Önümüzdeki yılların kazanılmış yıllar olması için çaba göstereceğiz. Küresel rekabette daha dirençli ve güçlü bir ekonomi için aşkla yolumuza devam edeceğiz.

DOMATES AÇIKLAMASI

Bugün artık turizmde kötü günler geride kaldı ve tekrar eski parlak günlere dönüş yaşanıyor. Rusya ile ilişkilerimizi büyük oranda normalleştirdik. Yatırımcılarımızın önünde hiçbir kısıtlama yoktur. Domateste kısıtlı bir imkan var bunun da önümüzdeki günler de çaresine bakacağız. Rusya domates yetişitirmeyi kafasına koymuş yetiştirebilirse ne ala yetiştiremezse biz buradayız."