BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan meydanlara mesaj var!

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle başlayan demokrasi nöbetlerinin devam etmesini istedi. Yıldırım, FETÖ operasyonları için de hukuk vurgusu yaptı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da millet iradesinin demokrasiye sahip çıktığını, karanlığın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla aydınlığa kavuştuğunu söyledi. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve intikam duygusuyla hareket etmeyeceklerini ifade eden Yıldırım, vatandaşların meydanlardaki nöbetlerini devam ettirmelerini istedi.

Binali Yıldırım, ortak yayında Türkiye'nin dört bir yanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. 15 Temmuz gecesinde milletin, milli iradeyi cuntacılara çiğnetmediğini söyleyen Yıldırım, darbeye karşı koyarak demokrasiye sahip çıkıldığını ifade etti. Yıldırım şunları söyledi:

"15 Temmuz'da millet, milli iradeyi çiğnetmedi. Ülkelerini, bayraklarını dış güçlere teslim etmediler. Millet iradesine sahip çıktınız. Geleceğimize sahip çıktığınız. Hukuk devletimize sahip çıktınız. Demokrasiye sahip çıktınız. Siz görevinizi şan ve şöhret içerisinde yaptınız.

"SİYASİ HESAPLARI BİR TARAFA BIRAKTIK"

Bu karanlık gece siyasi partilerimizin desteğiyle aydınlatıldı.
Cumhurbaşkanımız ne dedi, inin sokaklara. Kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Öleceksek bu yolda ölmeye hazırız. Milletin iradesini asla bu darbecilere asla teslim etmeyeceğiz. FETÖ'ye dersini verdiniz. Hamdolsun millet olarak büyük bir mutabakat sağladık. Tüm siyasi hesapları bir tarafa bıraktık. Farklılıklarımızı aynı potada erittik. 

"TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR"

Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk işliyor. Hukuk düzenine kastedenler hukuk içerisinde gereken cevabı alacaklardır. Bu görevimizi yaparken intikam duygusuyla değil hukuk duygusuyla hareket edeceğiz. Ordu ve emniyetteki hainlerle şanlı ordumuzu, emniyet mensuplarımızın olduğu şanlı kuruluşları birbirinden ayırt edelim. O gün bu darbeyi başlatanlar subay elbisesini giyen canilerdir. Onlarla milletimizi seven askerlerle asla birbirine karıştırmayalım. Şehitlerimizi, demokrasi kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız.

"EKONOMİMİZ İYİ BİR SINAV VERDİ"

Türkiye'nin ekonomisi 15 Temmuz darbesinde en güzel sınavını vermiştir. Bu da bazılarının canlarını sıkmıştır. Biz başkalarının notuyla ayakta değiliz. Bize notu 79 milyon vatan evladı vermiştir. Dövizlerini bozdurmuş ve en iyi cevabı vermiştir.

"MEYDANLARA SAHİP ÇIKIN"

Siz meydanlara sahip olun, gerisini bize bırakın. Siz orada işinizi yapın biz de bunu başımıza saranlardan hesabını soracağız. 

Aziz dinimizi kirleten bu istismarcılara da asla fırsat vermeyeceğiz. Dinimize de sahip çıkacağız, vatanımıza da sahip çıkacağız.

Milli iradenin yılmaz savunucuları. Avrupa duysun, dünya duysun bütün dünya duysun. Bugün Türkiye, 15 Temmuz'a göre daha güçlüdür. Demokrasimiz daha da güçlenmiştir. Türkiye dimdik ayaktadır."