BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.431,84
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yıldırım'dan GSM operatörlerine! Hava atıyorsunuz ama...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, GSM operatörlerine uyarıda bulundu. Yıldırım; ''Hava atıyorsunuz reklamlarla, birbirinizle yarış ediyorsunuz ama durum da pek öyle değil'' dedi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, GSM operatörlerine uyarıda bulunarak, “Ana güzergahlarda hala çekmeyen yer çok haberiniz olsun. Hava atıyorsunuz reklamlarla, birbirinizle yarış ediyorsunuz ama durum da pek öyle değil. Yollarda ben geziyorum. En iyi denetleyen benim” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde GSM ve IMT-2000/UMTS İmtiyaz Sözleşmeleri İmza Töreni'ne katıldı.Törende bir konuşma yapan Yıldırım GSM operatörlerine uyarılarda bulundu.

BU YOLLAR BİR GÜNDE YAPILMIYOR

4.5G teknolojisinin 1 Nisan'da başlayacağını hatırlatan Bakan Yıldırım, “1 Nisan'da başlayınca şunu bilmemiz lazım. 3 G ile 4.5 G arasında 10 hız farkı var diyoruz. Doğru, daha hızlı. Yarın 1 Nisan'da kalkıp Erzincan'ın bir köyüne gidip ‘nerede bizim 10 kat hız’ derse bu yanlış olur. Bunu da doğru söyleyelim. 8 yıl süremiz var. Pey der pey, bu yollar bir günde yapılmıyor.

BÜTÜN TÜNELLERDE ÇEKMESİ GEREKİR

1 Nisan'da başlayacak. Bir miktar yapacaklar 1 Nisan'a kadar. 8 yıl içinde Türkiye'nin her tarafına yapılacak. Mesela biz 520 kilometre tünel yaptık. Tünellerde de çekecek. ‘1 kilometre altındakilere değil de üstündekilere’ gibi bir sınır olmaz. Böyle bir sınır olmaz. 300 metrede tünel varsa çekecek.

HAVA ATIYORSUNUZ, REKLAMLARDA YARIŞIYORSUNUZ AMA...

Bu sınırı neye göre koyuyorsunuz. Hizmette sınır olmaz. Tünellerin hepsinde çekecek. Ana güzergahların tamamında çekecek. Ana yollarda mazeret kabul etmeyiz. Hala çekmeyen yer çok haberiniz olsun. Hava atıyorsunuz reklamlarla birbirinizle yarış ediyorsunuz ama durum da pek öyle değil. Yollarda ben geziyorum. En iyi denetleyen benim. Para kazanın, ticaretinizi yapın ama vatandaşın memnuniyetini sağlamak gibi bir göreviniz var. Bu konuda daha fazla gayret bekliyoruz” ifadelerini kullandı.