BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan diktatörlük iddialarına cevap!

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasayla birlikte getirilen sistemin diktatörlük olduğu yönündeki iddialara cevap verdi. Yıldırım, muhalefetin bu yakıştırmasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, CHP liderine tavsiyede bulunarak 16 Nisan'daki referandumda "evet" oyu kullanmasını istedi. "Hayır" oyu kullanacakları terör örgütleriyle ilişkilendirmenin doğru olmadığını da söyleyen Yıldırım, PKK ve FETÖ "hayır" oyu kullanırken onları sevindirmemek için "evet" oyu kullanılması gerektiğini ifade etti.

Binali Yıldırım, Habertürk'te katıldığı canlı yayında 16 Nisan referandumuyla ilgili soruları cevapladı. Ülkenin geleceğinin Binali Yıldırım'ın geleceğinden önemli olduğunu söyleyen Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da "evet" oyu kullanması tavsiyesinde bulundu. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"TEK ADAM İDDİALARI"

"İki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz, tek adam seçeceğiz. Kılıçdaroğlu HDP ile çok haşır neşir olunca eş başkanlığa taktı kafayı. Mutlaka tek adam olacak ama arkasında millet olacak. Sandık geldi geldi, sandık gitti gitti. Onun kafasındaki diktatör ama diktatör seçimler gelmez. Padişahlık bitti. Bütün süreçlerde seçim var.

KARARSIZLARIN DURUMU

Kararsızların karşımızda olduğunu belirtmek doğru değil. Ancak gün yaklaştıkça kararsızlık karara dönüşür. Günden güne değişiyor. Dolayısıyla kararsızların doğru yönde karar vereceği yönünde endişemiz yok. Görevimizi anlatmaktır. 

"MİLLETİN SEÇTİĞİNE DİKTATÖR DENİLEBİLİR Mİ?"

Nerede diktatörlük. Milletin seçtiğine kim diktatör diyebilir? Cumhurbaşkanı halk oylaması yapılınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sistemle seçilmiş olmuyor 1982 anayasası ile değil. Bu sistem yapılacak ilk genel seçim. 3 Kasım. Milletvekili seçimi ile cumhurbaşkanlığı seçimi birleştiriliyor. 16 Nisan'da kabul edilirse bu sistem devreye girecek. Mümkün değil hemen 17'sinde geçmek.

EYALETLERE BÖLÜNECEK İDDİASI

Bu yersiz bir korku. Türkiye'nin üniter devlet yapısını değiştirecek hiçbir şey yok. Kasıtlı olarak ortay atılan bir iddiadır. anayasanın ilk 4 maddeyi okumadıkları belli. Bu maddeler hiçbir şekilde el sürülmedi. Üniter develt yapısı aynen korunuyor. Bu bir sistem değişikliğidir. Eyalet sistemi apayrı bir şey. Bambaşka bir iştir. Türkiye'de tartışmaya açmak bile akla ziyan bir iştir. MHP ile biz bunu hazırladık. Diyelim bizim hakkımızda düşünüyorlarsa bile MHP'nin varlık sebebi Türkiye'nin üniter yapısının korunması. Bunların gerçeklerle alakası yok. Rejim değişiyor dediler tutmadı. Eyalet sistemi dediler tutmadı.

"HAYIR DİYENLERİ TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İLİŞKİLENDİRMEK HADDİMİZE DEĞİL"

"Böyle anlaşılıyorsa bunu düzeltmek lazım. Bizim dediğimiz şu. FETÖ kendini parçalarcasına hayır kampanyası yapıyor. PKK yine aynı şekilde. Biz de diyoruz ki terör örgütleri bunu yapıyorsa evet demenin milletimiz için büyük faydası var. Hayır diyenleri terör örgütleri ile ilişkilendirmek bizim haddimize değil. Biz bir hakikati ortaya koymaya çalıştık. Hayır kampanyasını bu kadar canla başla götürüyorlarsa biz bunları sevindirmeyelim ve evet diyelim."

Binali Yıldırım'dan Hollanda'ya gözdağı