BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan Bahçeli'nin idam teklifine flaş yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla ilgili sözlerine yanıt verdi.

Abone ol

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin idam cezasıyla ilgili önerisini referandum sonrasına bıraktı.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

REFERANDUM SONRASI MHP İLE OTURUR KONUŞURUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "AKP samimiyse idam cezasını getirirse, MHP olarak kayıtsız şartsız destek veririz" açıklamasına ilişkin, "Referandum sonrası MHP ile oturur konuşuruz "ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında şunları söylemişti: 

"FETÖ’nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanına yönelik saldırıya ilişkin davanın iki numaralı sanığının medyaya yansıyan ifadeleri ise ibret verici, tüyler ürperticidir.

Bu caninin, “hiçbir şeyden korkmuyorum, darbe yaptım, cezası idam bile olsa canım yanmaz” şeklindeki kokuşmuş sözleri en küçük pişmanlık emaresi taşımadığı gibi, Türkiye’ye meydan okumaktır.

Türk adaletinin bu darbeciyi ve diğerlerini en ağır şekilde cezalandıracağına inancım tam ve eksiksizdir. Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa; o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir.

Tekrar ediyorum, AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse Milliyetçi Hareket’in sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir. 15 Temmuz Türkiye için dönüm noktasıdır. Bizim bakış ve değerlendirmemiz budur."

Bahçeli'den AK Parti'ye idam çağrısı kayıtsız şartsız...