BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'da ezan yasağına sert tepki!

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail'de camilerde ezanın hoparlörlerle okunmasının engellenmesine yönelik yasa tasarısına tepki gösterdi. Yıldırım, İslam alemini rencide edecek bu tür uygulamalara karşı duracaklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail'de bu günlerde camilerde ezanın hoparlörlerle okunmasının engellenmesini ön gören yasa tasarısına ilişkin gelişmeleri de yakından izlediklerini söyledi. Din ve inanç özgürlüğüne aykırı böyle bir uygulamanın kabul edilemez olduğunu belirten Yıldırım, İslam alemini rencide edecek her hareketin karşısında birlikte duracaklarını söyledi.

Kudüs Platformu ve Sürecin Problemleri Sempozyumu'nun gala yemeğinde konuşan Yıldırım, Filistin İle Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle kardeş Filistin halkının zulüm, işgal ve yıkıma karşı göstermekte olduğu onurlu direnişe desteği Türk milleti adına bir kez daha ifade etmek istediğini söyledi.

"BİRLİKTE KARŞISINDA DURACAĞIZ"

Türkiye'nin Kudüs konusundaki tarihi sorumluluğuna her zaman sahip çıkmaya devam edeceğine değinen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Filistin davası ve Harem-i Şerif'in muhafazası konusundaki hassasiyetimiz, İslam İş Birliği Teşkilatı dönem başkanlığımızda da öncelikli konuların başında gelmektedir. İsrail'de bu günlerde camilerde okunan ezanın hoparlörlerle okunmasının engellenmesini ön gören yasa tasarısına ilişkin gelişmeleri de yakından izliyoruz. Din ve inanç özgürlüğüne aykırı böyle bir uygulamanın dayatılması asla kabul edilemez. İslam alemini rencide edecek her hareketin karşısında kararlılıkla birlikte duracağız."

DARBEYE KARŞI FİLİSTİN'İN DESTEĞİ

Yıldırım, Türkiye'de 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişimi karşısında Filistinli ve İslam ülkelerindeki kardeşlerinin verdiği desteğin takdire şayan olduğunu belirterek, "Bunun için bütün kardeşlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Harem-i Şerif'te, Gazze'de, tüm Filistin sathında sokaklara dökülen kardeşlerimizin dayanışma mesajları, milletimize güç vermiştir. Dünyanın her köşesinden gönlü bizimle olan kardeşlerimizin o günkü desteğine, bugün sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Başbakan Yıldırım, onurlu davasında mücadele veren Filistin halkının ümidini hiçbir hal ve şartta yitirmemesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Filistin'in hakkı olan hürriyeti de, bağımsızlığı da, müstakil bir devleti de mutlaka elde edeceğine hiçbir şüphemiz yoktur. Kudüs'ün en kısa zamanda bütün kesimlerin haklarını güvence altına aldığı bir dünya şehri haline gelmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.