BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Yıldırım kendini zora soktu

3 yıl şampiyonluk sözü Aziz Yıldırım'ın başını ağrıtacak. Eski başkanlarından Faruk Ilgaz'dan Yıldırım'a nasihat..

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü'nün yaşayan en eski başkanı olan 87 yaşındaki Ilgaz, Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözüyle kendisini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Ilgaz'ın başkanlığı dönemindeki 13 yılda Fenerbahçe Futbol Takımı toplamda 19 resmi kupa kazandı.

''YILDIRIM KENDİSİNİ ZORA SOKTU''

Eski başkan, Yıldırım'ın son seçimli genel kurulda verdiği 3 yıl üst üste şampiyonluk sözüyle ilgili olarak, ''Sporda iddia olmaz. Sporun kendine göre şartları var. O şartların meydana gelmesi bazen olmayabiliyor. Fazla iddialı olmak kişiyi zor durumda bırakır. Aziz Yıldırım da bu iddiayla kendisini zor durumda bıraktı. Ondan kimse böyle bir talepte bulunmadı. Tabii ki o elinden geleni yapar. Ancak başkanın bir yere kadar tesiri var. Ondan sonrası futbolculara ve antrenörlere kalıyor'' diye konuştu.

''4 KUPA ZOR GÖRÜNÜYOR''

1967-68 sezonundaki sezonu anlatan Ilgaz, ''Tabii ki her dönemin kendi içinde zorlukları vardı. Ancak eskiye göre mücadele şimdi çok daha zor geçiyor. Kalan 4 kupayı almak zor görünüyor. Keşke olsa...'' diye konuştu.

''YILDIRIM'DAN SONRAKİ BAŞKAN KOÇ OLSUN''

Ilgaz, Fenerbahçe'de son yıllardaki kongreler ve Yıldırım'a karşı çıkan adaylar konusunda değerlendirme yaparken, ''Aziz Bey bu işi bıraktığı taktirde benim gönlüm Ali Koç'tan yana. Ali Koç çok iyi bir Fenerbahçeli. Varlıklı ve kulübünü seviyor. Atatürk'ün 3 adet balmumundan heykelini yaptırdı. Fenerbahçe'ye önemli hizmetleri olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.