BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.411,23
HABER /  SPOR

Yıldırım kantarın topuzunu kaçırdı

Sivasspor maçının ardından yaşananları bizzat Aziz Yıldırım emretti diyen Genç Fenerbahçeliler yine zehir gibi bir açıklama yaptı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinden görüntülü ve yazılı bir açıklamayla, eli bıçaklı bazı taraftarların statda terör estirdiklerini belirtmişti. Dün ise Genç Fenerbahçeliler grubu lideri Amigo Sefa, 1 yıl maçlara girememe cezasına çarptırıldı. Bu gelişmeler üzerine Genç Fenerbahçeliler Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, lig ve kupada Sivasspor ile oynanan maçlarda yaşananların Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın isteği üzerine yapıldığı iddia edildi.

HAKSIZLIKLARA MAARUZ KALDIK

Genç Fenerbahçeliler Derneği imzasıyla yapılan açıklamada, dün Kadıköy Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda, maçın öncesinde, arasında ve sonrasında muhtelif haksızlıklara, hatta ve hatta rezilliklere maruz kaldıklarını ifade ettiler.

Genç Fenerbahçeliler Derneği'nin yaptığı yazılı açıklamanın ayrıntıları ve ileri sürdükleri iddialar şöyle;

''04.03.2009 Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda, yani stadımızda, oynanan Fenerbahçe - Sivasspor Türkiye Kupası yarı final ilk maçının öncesinde, devre arasında ve maçın devamı esnasında muhtelif haksızlıklara, hatta ve hatta rezilliklere Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanının yapmış olduğu kışkırtma neticesinde şahit olunmuştur!

Peki nedir bu kepazelikler?

1. Maraton Üst E ve F blokta bazı arkadaşlarımızın ve üyelerimizin kombine kartlarını okutmasını müteakiben maça girmelerinden saniyeler sonra, yüce devletimizin kendisine verdiği yetkiyi sınırlarını her defasında aşarak kullanan ve desteğini bizzati Fenerbahçe'mizin başkanından alan o meşhur (!) polis memuru, yetkilerini tekrar aşarak ve haksız yere arkadaşlarımızı gözaltına aldırmıştır!

2. Maraton üst tribününden alınan arkadaşlarımızın hiçbirinin, kulübün resmi internet sitesinde yayınlanmış ve tamamen grubumuzu karalamak üstüne yapılan komploya dair verilen resimlerde yer alan arkadaşlarımızla ilgisi yoktur!

3. Sivasspor maçında olay Maraton Üst Tribünü E blokta cereyan etmiştir! Ama ve lakin, gücünü Fenerbahçemizin başkanından alan polis memuru, almış olduğu emirler doğrultusunda Migros Tribünü'nde maç izleyen ve Fenerbahçemize destek veren üyelerimizi de gözaltına almıştır! Bu gözaltılar esnasında da yapılan darplar ve edilen hakaretler maksimum seviyelere ulaşmıştır! Burada maç izleyen ve destek veren kişilerin maratondaki olaylar ile alakası nedir! Bu kadar anti -demokrat ve akıl dışı bir uygulama ancak Orta Çağ Avrupa'sında görülebilir! Bu nasıl bir mantıktır

4. Arkadaşlarımızın gözaltına alınması esnasında kendilerine, grubumuza, taraftarlık kavramı da hedef alınarak ağır hakaretler edilmiştir ve ortada bir kendilerine yapılan darplar söz konusudur! Şiddete maruz kalmışlardır!

5. İnsanları tiplerine bakarak gözaltına almak ancak ve ancak despotizm amaçlı monarşik sistemlerde olabilir! Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde böyle bir yapıya sahip olmadığı gün gibi aşikar iken, bu nasıl bir uygulamadır ki, demokratik yapı hiçe sayılmaktadır!

6. Hangi güç odakları bu rezilliğe çanak tutmaktadır?

7. Buradan tekrar çağrı yapıyoruz; daha önce oynanan MTK maçı ve ligin ilk yarısında oynanan Kayserispor maçının kamera kayıtları da çıkarılsın! Koyulsun ortaya! Eğer adalet varsa, Sivasspor lig maçı da dahil olmak üzere, bütün belgeler ortaya koyulsun! Tribün Teröristlerini biz de istemiyoruz stadımızda! Bunların acilen stadımızdan def edilmesini istiyoruz! Bu konuda yetkili makamları da göreve çağırıyoruz! Eğer, yasaları tam uygulamak istiyorsanız o zaman bu kişileri stadımızdan def edin!

BU İFTİRALARIN İZAHI YOK

Son sözümüz de size olsun Fenerbahçemizin Başkanı! Bu dünyada sahip olduğunuz mevkiden aldığınız güçle ve elinizdeki maddi imkanlarınızla hak etmediğimiz birçok kötülüğü bize yaptınız! Ama ahirette ve gerçek dünyada bu yaptıklarınızın hesabını nasıl vereceksiniz? Bu kantarın topuzunu ayarlamanız artık çok zor! Çünkü bu haksızlıklarınızın, bu iftiralarınızın izahı yok. Allah size dersinizi verecektir! Dua ediniz ki, bu dersi bu dünyada alınız! Çünkü öbür dünyaya kaldıysanız, sizin için çok üzgünüz!''