BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Yılbaşında 120 bin Türk seyahat edecek

Yılbaşında 80 bini yurtiçinde toplam 120 bin Türk vatandaşının seyahat edeceği ve Türk turistlerin yurtiçi turlarda tercihinin Antalya ve Kı...

Abone ol

Yılbaşında 80 bini yurtiçinde toplam 120 bin Türk vatandaşının seyahat edeceği ve Türk turistlerin yurtiçi turlarda tercihinin Antalya ve Kıbrıs, yurtdışında ise Paris, Milano, Londrai Roma ve Paris gibi şehirlerin olduğu bildirildi.
Tur Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşan yılbaşı öncesinde yeni yılı tatil beldelerinde karşılamak isteyen vatandaşların arayışlarını sürdürdüklerini söyledi.
Polatoğlu, 2014 yılbaşı turları için yurtiçinde 80 bin ve yurtdışına 40 bin Türk vatandaşının seyahat edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.
Yurtiçi turlarda Antalya, Abant ve Kıbrıs’ta "sanatçılı" otelleri ve termal tesisleri tercih eden Türk turistlerin kültür turlarından en çok "Kapadokya turları"nı tercih etiklerini ifade eden Polatoğlu, kar ve kayak turlarında Abant, Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken’in ilk sırayı aldığını ve dağ otellerinin hemen hemen tamamen dolduğunu ifade etti.

ORTADOĞU’YA BU YIL RAĞBET YOK
Polatoğlu, yurtdışı turlarda özellikle 3 gecelik "tek şehir" turlarına rağbet gösteren Türk turistlerin, Yılbaşı ve Noel nedeni ile süslü caddeleri, coşkulu meydan kutlamaları ile ünlü Paris, Milano, Londra, Roma, Prag gibi şehirleri tercih ettiklerini bildirdi.
Polatoğlu, Yurtdışı Kayak Turları’nda ise Fransa’da Courhevel, Avusturya’da Zell Am See, İtalya’da Monte Cimone ve Bormio, Romanya’da Poiana Braşov ve Bulgaristan’da Pamporovo kayak merkezlerinin tercih edildiğini kaydetti.
Polatoğlu, her sene yoğun ilgi gören Beyrut, Sharm El Sheikh, Tunus gibi sıcak Akdeniz destinasyonlarının Ortadoğu’da ki karışıklıklardan dolayı bu sene rağbet görmediğini belirterek, “Bir hafta vakti olup sıcak ve egzotik turları tercih eden Türk turistleri ise başta Phuket, Maldivler ve Bali turlarını tercih ettiler” dedi.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI TUR FİYATLARI
Polatoğlu, yeni yılı yurtiçinde Kıbrıs’ta karşılamak isteyenler için uçak ve yılbaşı balosu dahil 3 gecelik fiyatların 1345 TL olduğunu ifade ederek, diğer yurtiçi ve yurtdışı fiyatları şu şekilde açıkladı:
Antalya: 3 gece 700 TL itibaren Yılbaşı balosu dahil
Afyon Termalleri: 3 Gece 480 TL itibaren
Abant: 3 gece 800 TL itibaren Yılbaşı balosu dahil
Uludağ: 3 gece 1300 TL itibaren Yılbaşı balosu dahil
Kartalkaya: 3 gece 750 TL itibaren Yılbaşı balosu dahil
Kapadokya: 3 gece 560 TL itibaren Yılbaşı balosu dahil
Yurtdışı Paris, Roma, Prag, Milano, Amsterdam gibi tek şehirler: 3 gece 299 Euro itibaren uçak, otel, şehir turu, rehberlik, sigorta dahil
Courhhevel: 4 gece 2380 Euro, Zell am See 999 Euro, Monte Cimone 799 Euro, Poiano Braşov: 599 Euro, Pamporovo: 399 Euro uçak, 4 gece otel, transfer, rehberlik, sigorta dahil,
Phuket: 7 gece 999 Euro itibaren uçak, otel, transfer, rehberlik, sigorta dahil
Maldivler: 7 gece 1950 Euro itibaren uçak, otel, transfer, sigorta dahil
Bali: 7 gece 1299 Euro itibaren uçak, otel, transfer, rehberlik, sigorta dahil
New York: 5 gece 1600 Euro itibaren uçak, otel, transfer, sigorta dahil.”
(İHA)