BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Yiğido Anderlechti gözüne kestirdi.

Bülent Uygun, Bülent Uygun, Anderlecht'in güçlü bir ekip olduğunu ancak turu geçen taraf olmak istediklerini söyledi.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımı ile karşılaşacak olan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun, Anderlecht'in güçlü bir ekip olduğunu ancak turu geçen taraf olmak istediklerini söyledi.

Bülent Uygun, idmanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht gibi Belçika futbolunun güçlü takımlarından biriyle eşleşmiş olmaktan dolayı camia olarak mutluluk duyduklarını belirtti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselmek istediklerini kaydeden Uygun, ''Zor olduğunu biliyoruz, önemli olan zoru başarabilmektir zaten. Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselmek istiyoruz, inşallah bunu başarırız'' diye konuştu.

Uygun, deplasmanda alacakları galibiyet ya da beraberliğin tur için çok önemli olacağına da dikkati çekerek, ''Ama aldığınız her yenilgi de bile ne kadar az farklı yenilgi alırsanız içeride o kadar avantajdır'' dedi.

SAKATLIKLAR NEDENİYLE KADRO SIKINTISI YAŞANIYOR

Sakatlıklar nedeniyle kadro sıkıntısı yaşandığının dile getirilmesi üzerine Uygun, ''Takımımızdan geçen sezon ilk 11'de oynayan 4 arkadaşımız ayrıldı. Bir de bunun üzerine, Mehmet ve Sezer'in sakatlıkları açıkçası biraz belimizi büktü. Son kamp başladıktan sonra da 2-3 arkadaşımızın sakatlıklarının nüksetmesi, ister istemez dengelerimizi bozdu. Şu ana kadar hiçbir hazırlık maçına tam kadro çıkamadık. Ama kalan bir haftalık süreç içerisinde tam takım idmanlara başlayacağımızı düşünüyorum, Mehmet ve Sezer olmamaksızın ama'' dedi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Transfer çalışmalarına da değinen Uygun, 2 yabancı oyuncuyu daha kadrolarına katmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Uygun, şunları kaydetti:
''Biliyorsunuz malum görüştüğümüz 4 tane yabancı. Anlaştığımız yabancılar da kimi, şehrinden dolayı, kimi okul probleminden dolayı, kimi de başka kulübe imza attığından dolayı, kulübüyle sorunlu olmasından dolayı vazgeçtik. Şimdi görüştüğümüz diğer 2 arkadaşın bonservis problemini çözmeye çalışıyoruz. Çözersek bu 2 arkadaşımızı da transfer edeceğiz ama olan arkadaşlarla birlikte bu bir haftalık süre zarfında en güzel şekilde hazırlanıp Anderlecht maçına tam takım şeklinde çıkmak istiyoruz. Orada da bize yakışanı en iyi şekilde yapmak istiyoruz.''

Beninli forvet Rozak Omotoyossi'nin transferi ile ilgili gelişmelere de değinen Uygun, şöyle devam etti: ''Omotoyossi'nin Metz kulübü ile imzası var. El İttihat takımıyla bonservis konusunu çözüyoruz ama bizden 4,5-5 ay önce Metz kulübüne imza attığı için, eğer biz alırsak Metz kulübü ile FIFA'lık olacağız. Dolayısıyla futbolcu 6 ay ceza almış olacak, aynı zamanda da biz o futbolcuyu ayartan pozisyona düşebiliriz. Bizden önce imzayı orası attığı için, çünkü evrak üzerinde onlar tarih olarak bizden 3 ay önce imza attırmışlar, madde olarak da 'ikinci ligde şampiyon olamazsam' diye bir madde söylemişti. Çocuk Fransızca bilmediği için menajeri tarafından böyle bir kandırılmışlığı var, onu FIFA'ya taşımak istedi. Ama biz sorunlu şeyleri yaşamak istemiyoruz. Dolayısıyla bu sorundan dolayı da şimdilik onun transferini askıya aldık.''

ANADOLU'DAN ŞAMPİYON ÇIKMASI İSTEĞİ

Sivasspor'un son 2 sezonda sergilediği başarılı performansın önümüzdeki sezonlarda da devam etmesini dileyen Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:
''Sivasspor, 2 sezondur malum Turkcell Süper Lig'de özellikle son haftalarda kaçırdığı şampiyonluğun üzüntüsünü yaşamıştır ama şu ana kadar kadar gösterdiği performansla herkesin sevgisini ve takdirini kazanmıştır. Ben inanıyorum, onun sayesinde bu sezon özellikle 5 tane takımımız da 4 büyüklerimizin dışında şampiyonluğa oynuyor ki, Kayseri'nin, Gaziantep'in, Ankaragücü'nün, Bursaspor'un ve Eskişehirspor'un şampiyonluk yolunda iddialı olması, aynı zamanda Sivasspor ile birlikte 4 büyüklerin de iddialı olmuş olması ligimize ayrı bir renk, ayrı bir güzellik katacaktır. Bu güzelliğin sonucunda inşallah Anadolu'nun bu güzel takımları da şampiyonluklar yaşar. Biz de kendimizin yaptığı bu başarının devamında tekrar aynı performansı sergiler, hem sevenlerimizi, hem de bize dualarıyla destek olan diğer insanlarımızı mutlu ederiz diye düşünüyorum.''

İDMAN

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın Anderlecht takımı ile yapacağı maçlara ve yeni sezona 6-19 Temmuz tarihleri arasında Hollanda'da yaptığı kampla hazırlanan Sivasspor, Hollanda kampının ardından Türkiye'ye dönerek hazırlıklarına Sivas'taki kulüp tesislerinde devam etti.

Sakatlıkları devam eden Mehmet Yıldız ve Sezer Badur dışında tüm futbolcuların katıldığı idman öncesinde, teknik direktör Bülent Uygun futbolcular ve teknik heyetle birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Futbolcularıyla bir süre konuşan Uygun, daha sonra oyuncularını saha etrafında orta tempoda koşturdu. İdman, açma-germe hareketleriyle sona erdi.