BIST 10.219
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.448,34
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS'ye isyan edenler okulu kıracak

YGS'deki şifre iddialarına isyan eden öğrenciler Cuma günü okulu kıracak.

Abone ol
Facebook'ta örgütlendiler ÖSYM Başkanını istifaya çağırdılar. Eyleme katılan Lise öğrencileri Cuma günü bir gün süreyle okula gitmeme kararı aldıklarını duyurdular.
Öğrenciler, Cuma günü bir gün okula gitmeyerek, yaşananları protesto edeceklerini kaydettiler. Facebook'taki “İstanbul ÖSYM şifreli soruları protesto etkinliği" grubu üzerinde bir araya gelen binlerce liseli öğlen saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplandı. Öğrenciler, Taksim Meydanı'nda bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. 'YGS'de şifre var,yeter artık ulan isyan var', 'İdealim tatmin olmak', 'Seri üretim malı değiliz, itaat etmeyeceğiz', döviz ve pankartı açan grup, alkışlarla, ıslıklar ve düdükler çalarak YGS'deki şifre skandalını protesto etti.

Sloganlar atan grup, ellerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen'in yan yana olan fotoğraflarını taşıyarak İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup Galatasaray Lisesi önünden geçerken bir binanın camından üzerinde Fethullah Gülen'in fotoğrafının yer aldığı “Yeni dönem LYS şifreleri gelmiştir" yazılı bir pankart açıldı. Tünel Meydana gelen grup adına açıklamayı Mihrişah Esen yaptı. Esen, gençliği doğrudan ilgilendiren, geleceğini elinden alan YGS skandalına tepkisiz kalmayacaklarını belirterek “Ey cemaatçiler sınavdan önce müritlerinizi toplayıp verdiğiniz şifrelerin, kopyaların kokusu çıkmaz mı sandınız?Attığınız mesajlar yerine ulaştı. Ali Demir, Nimet Çubukçu ve üniversite öğrencilerinin başının belası Yusuf Ziya Özcan endişeniz olmasın; mesajınız yerine ulaşmıştır. Gençliğin geleceğini çalmaya çalışan bu at hırsızlarının mesajını son derece iyi okumaktadır. Grup üyeleri, bu hafta cuma günü YGS'deki şifre skandalını okula gitmeyerek protesto edeceklerini kaydettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.