BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  GÜNCEL

Mübarek yolsuzluk iddalarıyla mücadele edecek

Mısır'ın devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek, iktidarı bırakmasından sonra yaptığı ilk açıklamada yolsuzluk iddialarını reddetti.

Abone ol

Mısır'ın eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek, iktidarını yasadışı bir şekilde servet edinmek için kullandığı iddialarını reddetti.

Mübarek, popüler halk ayaklanmaları karşısında yaklaşık iki ay önce iktidarı bırakmak zorunda kaldıktan sonra beri ilk defa açıklama yaptı.

Devrik devlet başkanı, ses kaydı olarak hazırlanan ve el-Arabiye televizyonundan yayınlanan açıklamasında yolsuzluk iddialari karşısında itibarını korumak için mücadele edeceğini söyledi.

Mübarek, açıklamasında yurtdışında malvarlığı olduğunu reddetti ve aile adını temize çıkarmak için yetkililerle işbirliği yapacağını da ekledi.

Mısır'da Mübarek'in yolsuzluk iddiaları nedeniyle yargılanmasını talep eden protestolar güçleniyordu.

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Tahrir Meydanı'nda cuma gecesi toplanan göstericiler Hüsnü Mübarek ve çevresindeki isimlerin yolsuzluktan yargılanmasını istemişti.

Yargılanması istenenler arasında, Mübarek'in istifaya zorlanması ardından geçici devlet başkanlığını üstlenen, Mareşal Muhammed Hüseyin Tantawi de var.

Ordunun müdahale ettiği gösterilerde 1 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Ordu göstericilere müdahale edilirken gerçek mermi kullanılmadığı yönünde açıklamalar yaptı, ancak Kahire hastanesinden kaynaklar, gösterilerde 2 kişinin ateşli silahlarla vurularak öldüğünü söylüyor.