BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS'nin kalemlerini köy okullarına gönderecekler

Malatyalı gençler, Bir Kalem Bir Silgi Bir Açacak' kampanyasıyla, YGS'de ücretsiz dagıtılan kalem ve silgileri köy okullarına göndermek için topladı.

Abone ol

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda dağıtılan kalem, silgileri topayarak, köy okullarına ücretsiz dağıtacak.

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, sınavlarda öğrencilere yardımcı olmak amacıyla 'Bir Kalem, Bir Silgi, Bir Açacak' kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde, pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi okul önlerinde kalem, silgi ve açacak dağıtılacak.

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp Dağdeviren, yaptığı açıklamada, kentteki sivil toplum temsilcileri, okul yöneticileri, siyasi parti temsilcilerinin toplantı yaptıklarını belirtti.


Toplantıda, yıl boyunca yapacakları etkinlikler hakkında bilgi aktardıklarını anlatan Dağdeviren, hayata geçirecekleri projelerle kent gençliğinin sorunlarını çözmeye çalışacaklarını söyledi.


Dağdeviren, 2011 yılı çalışma takvimi çerçevesinde ilk olarak 'Bir Kalem Bir Silgi Bir Açacak' kampanyasını başlattıklarını anlattı. Dağdeviren, kampanya kapsamında ilk çalışmayı pazar günü gerçekleştirilecek YGS öncesi yaşama geçireceklerini aktardı.


Gençlik Meclisi Koordinatörü Alp Tekin Saran da pazar günü yapılacak YGS sınavından sonra ÖSYM'nin verdiği kalemleri, silgileri ve açacakları Malatya'da bulunan köy okullarına ücretsiz dağıtılması için "Bir Kalem, Bir Silgi, Bir Açacak" isimli bir kampanya düzenlediklerini dile getirdi. Öğrencilerin, sınav sonunda kalem, silgi ve açacaklarını okulların önünde bulunan stantlara verebileceklerini söyleyen Saran, muhtaç öğrencilere destek olacaklarını kaydetti.