BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Ferrari operasyonu

İstanbul'da ferrari ve mercedes marka lüks otomobillerini çalan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul'da bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve film sahnelerin yaşandığı operasyon genişletildi. Bir doktorun Ferrari ve Mercedes marka otomobillerini çalan şebekeye yönelik operasyon il dışına taştı. 6 ilde 40 kişi gözaltına alındığı, gözaltıların devam edeceği belirtildi.

Operasyon, Gaziosmapaşa, Karadeniz Mahallesi'nde bu sabah saatlerinde gerçekleşti. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hırsızlık şebekesi elemanlarını yakalamak için operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sırasında çete lideri olduğu iddia edilen kişinin evine girilmek istendi. Ancak bu sırada silah sesleri duyuldu.

ÖZEL HAREKAT POLİSİ SEVK EDİLDİ

Çete mensuplarının polise direnip silahla karşılık vermesi üzerine olay yerine Özel Harekat polisleri sevk edildi. Karadeniz Mahallesi adeta abluka altına alındı. Operasyona havadan da destek verildi. Günün ilk ışıklarına kadar mahallede 60 adrese baskın gerçekleştirildi.

HAVADAN TAKİP YAPIDI

Operasyonda polise silahla karşılık veren ve çete lideri olduğu iddiaü edilen Erdal Başçı, kaçmayı aşardı. Polis şahsı yakalamak için çatılarda ve ara sokaklarda arama yaptı. Polis helikopteri ise havadan takip yaparak ekipleri yönlendirdi.

ÇETE ELEBAŞI YAKALANDI

Sabah silah, helikopter ve polis sireni ile uyanan mahalleli korkulu anlar yaşattı. Hareketli saatlerin yaşandığı kovalamaca sonunda çete lideri olduğu iddia edilen Erdal Başçı yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Evde ele geçirilen şüpheliye ait bazı özel eşyalarına el koydu, otomobili ise emniyet müdürlüğüne götürüldü.

FERRARİ VE MERCEDESİ ÇALMIŞLARDI

Operasyonun Doktor Murat Topoğlu'nun Ferrari ve Mercedes'ini çalanlara yönelik olduğu öğrenildi. Doktor Murat Topoğlu'nun Ferrari ve Mercedes marka 2 lüks otomobili geçen Cuma günü Sarıyer'deki villasından çalınmış, 2 araç aynı gün Bahçeşehir'de terk edilmiş olarak bulunmuştu.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

İstanbul’un da aralarında bulunduğu 6 ilde yaklaşık 40 kişinin gözaltına alınmasıyla genişledi. Polisin tespitlerine göre şüphelilerin 130 ayrı suçtan sabıkaları bulunduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre oto hırsızlığından ev ve iş yeri hırsızlığına kadar geniş bir suç kaydı listesine sahip hırsızlık zanlılarının İstanbul’da 8-9 ilçede faaliyet gösterdikleri ve E.S isimli kişinin liderliğinde hareket ettikleri belirlendi.