BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

Arda Turan yarın oynayacak mı?

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi...

Abone ol

Hollandalı teknik adam Arda'nın durumu hakkında da bilgi verdi.  (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, yarın yapacakları Avusturya maçında hücum anlayışıyla mücadele edeceklerini söyledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, EURO 2012 Elemeleri A Grubu'nda Avusturya ile yapılacak maç öncesi Swissotel'de basın toplantısı düzenledi. İşte Hiddink'in açıklamaları:

"YARALI TAKIMLAR TEHLİKELİ OLUYOR.."
"Biliyorsunuz geçtiğimiz salı toplanmıştık. Toplandığımızdan bu yana iyi hazırlandık. Çok istekli görüyorum takımımızı, son çalışmamızı yapacağız. Kendimizi maça adamış durumdayız. Rakibimiz son oynadığı maçı kaybetti, bu da karşılaşmayı tehlikeli hale getiriyor. Karşımızda yaralı bir takım var ve yaralı takımlar tehlikeli oluyorlar. Belçika gibi güçlü bir ekibe kaybettiler. Bunun farkında olmalıyız. Rakibimiz çok kaliteli bir takım, bunun farkında olmalıyız."

"HESAPLAMALARA GİRMİYORUM"..
"Çok önemli bir karşılaşma ancak belirleyici bir maç değil. Almanya grubu lider olarak tamamlayacaktır. Grupta ikincilik için büyük bir çekişme yaşanıyor, Belçika, Avusturya ve Türkiye arasında.. Almanya çok çekici bir futbol oynuyor ve bunun da sonuçlarını topluyor. Kaybedilen her puanın son durumda etkili olacağını düşünüyorum ama insanlar şimdiden hesaplamalara başladı. Ben bu hesaplamalara girmiyorum. Bazı durumlarda alınacak beraberliğin bile son duruma etki edeceğini düşünüyorum"

HÜCUM.. HÜCUM.. HÜCUM..
"Bir sene içinde az maç oynuyorsunuz. Maç dönemlerinde bir an önce oynamak için sabırsızlanıyorsunuz. Bu maçı kafamda birçok kez oynadım. Benim bu maçı kafamda nasıl oynadığım ve yaptığımız idmanlar bir noktadan sonra bir önem taşımıyor. Oyuncuların sahada neler yapabileceği önemli. Türkiye'de bildiğiniz üzere hücuma dayalı bir futbol anlayışı var. Hücum, Hücum, Hücum... Bu fikri terk edecek bir hoca değilim. Bunu yarınki maçta da terketmeyeceğim. Yarın ofansif ve dominant bir oyun sergileyeceğiz."

"OYUNCULARIMIZ ÇOK ZEKİ OLMALILAR"
"Taraftarlarımızı maçın avantajı olarak görebiliriz. Çekici ve göze hoş gelen bir takım istiyorlar. Bir yandan da bunu dezavantaj olarak da değerlendirebiliriz. Duyguların işin içine girdiği her durumda şartla değişebiliyor ve işler ters gidebiliyor. Bu destek nedeniyle oyuncularımız istediklerini tam olarak yapamayabilirler. Bu bir tuzak olabilir. Oyuncularımıza bu tuzağa düşmemelerini anlatacağız. Baskın ve ofansif bir futbol oynayacağız ama kontrolü kaybetmeyeceğiz. Kontrolü kaybettiğimiz anda işler ters gidebilir. Oyuncularımız çok zeki olmalılar. Oyunun ritmini yükseltme ve azaltma işini çok iyi yapmalılar."

-“ELEME TURLARINDA 23 OYUNCU HAKKI ...”-
“Denge kurmaya çalışıyoruz kadroda. Hem deneyimli, hem genç oyuncularımız var. Bunları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Genç oyuncularımız takımdaki oyuncularla rekabet edebileceklerini göstermeliler. A2 takımımızı kurduk, bu takımımızla milli takıma oyuncu yetiştirmeyi düşünüyoruz. A2 takımından 1-2 oyuncu da aramıza alabiliriz. Genç oyuncular kendilerine gösterirlerse onlara da yer vermeyi düşünüyoruz. İyi oyuncuların artmasından yanayım ki kadro seçiminde zorlanayım. Genç oyuncuların baskı altında iyi oynamayı çözmeleri lazım. Oynatmasak bile kadromuzda, yanımıza olacak oyuncular lazım. Hakem komitesine bir yazı gönderdik. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerinde 23 oyuncu gönderiyoruz. Eleme turlarında bu hakkı vermiyorsunuz, eğer olursa daha geniş bir havuzumuz olur. Oyuncularımızı ısındırmak anlamında faydalı olur”.

"ARDA OYNAYACAK"
"Her zaman değişiklik olabilir takımda. Bu bir sır değil. Arda ve Mehmet Ekici ikisi de dikine oynayan oyuncular. Böyle oyuncuların elimizde olması bizi ofansif anlamda mutlu ediyor ve bize güç katıyor. Arda tabii ki yarın oynayacak".