BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS soruları sızdırıldı mı? Şok iddia

ÖSYM, YGS 2014 sorularının sızdırıldığı yönündeki iddialara yanıt verdi. İşte ÖSYM'nin YGS 2014'e ilişkin o açıklamasının detayları...

Abone ol

YGS sorularını sonraki sınavlarda kullanmak için açıklamayan ÖSYM, dershane öğretmenlerinin sınava girerek sızdırdı iddialarına ilişkin açıklama yaptı:

"Ne yapalım, hafiyelik mi yapalım?"

ÖSYM’nin üniversiteye geçişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) ardından ilk kez soruların tamamını yayımlamaması, dershaneleri harekete geçirdi. Türkiye ’de çok sayıda dershanenin branş öğretmenlerini sınava soktuğu ve öğretmenler tarafından ezberlenen soruların sınavın ardından öğrencilere doğru cevaplarıyla birlikte dağıtıldığı iddia edildi.

YGS 2014 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? YGS SONUÇLARI ÖSYM AÇIKLAMA

Soruları sonraki sınavlarda kullanmak için açıklamadığını bildiren ÖSYM yetkilileri ise konuyla ilgili, “Süreçte bir anormallik görmüyoruz. Dershaneler öğretmenlerini sınava sokmuş olabilir. Forum sitelerinde de adaylar soruları paylaşmış olabilir. Sorular dışarı sızmış mı diye hafiyelik mi yapmamız bekleniyor?” ifadelerini kullandı.

YGS 2014 SORULARI TAMAMI... YGS MATEMATİK, YGS TÜRKÇE, YGS SOSYAL BİLİMLER VE YGS FEN BİLGİSİ SORULARININ TAMAMI İNTERNETHABER.COM'DA