BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce sürpriz beklemiyor

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan ile ilgili çıkacağı iddia edilen kaset hakkında konuştu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sürpriz beklemediğini yaşananların yeterince sürpriz olduğunu savundu.

"Beş gün sonra Türkiye'de artık yolsuzluk, diktatörlük, iftira, yalan, 'alo Fatih' düzeninin yıkılışına beraber tanıklık edeceğiz" dedi.

İnce, beraberindeki CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ile CHP Trabzon Milletvekili ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu'na destek için geldiği kentte basın toplantısı düzenledi.

5 GÜN SONRA YIKILACAK İDDİASI

Beş gün sonra yeni bir düzenin önünü açacaklarını ifade eden İnce, şunları söyledi:

"Beş gün sonra Türkiye'de artık yolsuzluk, diktatörlük, iftira, yalan, 'alo Fatih' düzeninin yıkılışına beraber tanıklık edeceğiz. Türkiye'nin şu anda Suriye'de komşusu kim, kimse bilmiyor. Hangi sınır kapısı kimin elinde kimse bilmiyor. IŞİD'in elinde mi, Özgür Suriye Ordusunun elinde mi? Türkiye'nin Suriye'de komşusu kim, bunu Başbakan dahil kimse bilmiyor ama bu uzun adam Suriye'de girdiği bu bataklıktan bir zafer çıkartma peşinde, yani beş günde Türkiye'yi savaşa sokarsa şaşırmayın. Bunun için millet, devlet, bayrak önemli değil. Bunun için önemli olan tek şey onun iktidarda kalması."

SÜRPRİZ FALAN BEKLEMİYORUM

İnce, bir gazetecinin, "Bugün 25 Mart, bir sürpriz bekliyor musunuz" sorusu üzerine, şu yanıtı verdi:

"Sürpriz falan beklemiyorum. Yeterince sürpriz yok mu zaten. Allah'ın ayetleriyle dalga geçme var, Başbakanın oğluyla milyar doları konuşması var. Ayakkabı kutuları, yatak odalarındaki kasalar ortada. Niye sürpriz bekleyeyim? Bunlar yeter de artar bile. Yeni sürprize gerek yok. 'Ben birinci parti olamazsam çeker giderim' demiş. Bırak bu işleri sen. Demokraside birinci, ikinci meselesi olmaz. Senin kadar hakkında yolsuzluk iddiası olup da koltukta oturan başka bir batılı ülkede Başbakan, genel başkan var mı? 25'i için yeterli önlemleri aldı zaten twitterı, facebooku yasaklayarak. Neyi yasaklarsan yasakla, istersen elektrikleri kes, posta güvercini kullanırız, hırsızlıkları yine anlatırız. Biz posta güvercininin ötesinde bir heyet göndeririz Amerika'ya Kızılderililer'den dumanla haberleşmesini öğreniriz, rüşveti yolsuzluğu yine anlatırız, ne yaparsa yapsın."