BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.427,41
HABER /  GÜNCEL

ABD'deki toprak kayması: Ölü sayısı 14'e çıktı

ABD'nin Washington eyaletinde geçen Cumartesi günü meydana gelen toprak kaymasında ölen altı kişinin daha cesedine ulaşıldı ve felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi. 176 kişinin ise kaybolduğu belirtiliyor.

Abone ol

ABD'nin Washington eyaletinde geçen Cumartesi günü meydana gelen toprak kaymasında ölen altı kişinin daha cesedine ulaşıldı ve felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Yetkililer Seattle kentinin kuzeyindeki Oso kasabı yakınlarını vuran felakette haber alınamayanların sayısınınsa 176 olduğunu belirtti.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ancak yetkililer 54 metrelik bir çamur tabakası oluşturan felaketten sağ çıkan olması umudunun çok az olduğunu belirtiyor.

ABD Başkanı Barack Obama Washington eyaletinde acil durum ilan ederken, federal kurumlara yardım çalışmalarını koordine etme talimatı verdi.

Bölgeyi havadan inceleyen Washington Valisi Jayn Inslee de "tasavvurların ötesinde bir yıkım" oluştuğunu söyledi.

Vali Jay, "Toprak kayması bir dağı ikiye böldü bir yarısını alt kısımdaki kasabanın üzerine döktü. Kayan toprağın yolunun üzerindeki hiçbir şey ayakta kalamadı. Bize gerçekten acı veren bu mutlak yıkım" dedi.

176 kişiden haber alınamıyor

Kayıp yakınları ve gönüllüler hızarlar ve elleriyle enkaz altında sevdiklerini arıyor.

Bölgedeki acil durum koordinatörü John Pennignton felaketti kayıp sayısının 176 olduğunu açıkladı.

Ancak Pennington nihai ölü sayısının bu kadar yüksek olmayacağını çünkü kayıp listesindeki bazı kişilerin sağ bulunabileceğini ve mükerrer yazılmış isimler olabileceğini vurguladı.

Ancak Pennington artık enkaz altında sağ kalan kimseyi bulabileceklerini sanmadıklarını belirtti.

Felaket sonucu 30 ev yıkılırken, Oso kasabasının yarısının kayıp olduğu belirtildi. Yakın bir dönemde yapılan sayımda kasabanın nüfusu 180 kişi olarak açıklanmıştı.