BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,65
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS ile alan 4 yıllık bölümler 2 yıllık üniversiteler

YGS ile öğrenci alan 4 yıllık ve 2 yıllık bölümler hangileri? 180 YGS puanı ile hangi bölüme girebilirim. Okulların taban puanları ve 2 yıllık ile 4 yıllık bölümlerin listesi.

Abone ol

YGS sonuçları merakla beklenirken öğrenciler aldıkları puanlarla 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere girebilecekler. Bu noktada merak edilen de YGS-3 puan türü ile girebilecek 2 yıllık programlar ve 4 yıllık bölümlerin hangileri olduğu. Bunun için size YGS puanı ile öğrenci alan bölümlerin listesinden YGS-3 puan türü ile 2 ve 4 yıllık girebileceğiniz bölümleri listeledik.

YGS ile girilen 4 yıllık bölümler listesi : YGS için belirlenen puan türlerinin her biriyle girilebilecek yükseköğretim programları farklı olacak. YGS-3 puan türü ile girilebilecek 4 yıllık bölümler çok fazla değil. 2017 YGS puanı ile tercih edebileceğiniz 4 yıllıklar arasında şunlar var : Kimya Öğretmenliği YGS-2, Okul Öncesi Öğretmenliği programına YGS-5; Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara YGS-4; Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) programlarına YGS-6 puan türüyle öğrenci yerleştirilecek.

YGS ile girilen 2 yıllık ön lisans bölümleri için tercih edebileceğiniz bölümler şunlar : YGS-1 puan türüyle ön lisans programları olan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makina, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi; YGS-2 ile Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Boya Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Kağıt Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi; YGS-3 ile Basın ve Yayıncılık, Adalet, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik; YGS-4 ile Aşçılık, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Animasyonu, Marka İletişimi; YGS-5 ile Basım ve Yayın Teknolojileri, Emlak ve Emlak Yönetimi, İkram Hizmetleri, Kooperatifçilik, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari Restorasyon, Otobüs Kaptanlığı, Posta Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri; YGS-6 ile Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Çay Eksperliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu ve Kadastro, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Pazarlama gibi bölümlere girilebilecek.

YGS sonuçları ÖSYM mobil giriş ekranı 2017

YGS sonuç sorgu ekranı (ÖSYM 2017 YGS sonuçları)