BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

YGS giriş belgesinde anne fotoğrafı şoku!

Grip olduğu için sınava kendisi adına annesine başvuru yaptırınca sınav giriş belgesi bakın nasıl düzenlendi.

Abone ol

Üç yıldır YGS'ye hazırlanan genç kız sınav giriş belgesinde kendi resmi yerine annesinin resmini görünce şok oldu

 Malatya'da üniversite adayı bir kız öğrenci, 24 Mart’ta yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı(YGS) için gönderilen giriş belgesine 50 yaşındaki annesinin fotoğrafının konulduğunu ifade etti. Belgeyi internetten indiren genç kız, kendi kimlik bilgilerinin üzerinde annesinin fotoğrafıyla karşılaşınca şok oldu.

Kernek Mahallesi'nde yaşayan Nihan Çalışkan(20), 9 Ocak’ta YGS için başvuru yapmayı planladıklarını, kendisi grip hastalığına yakalandığı için belgelerini annesi Feride Çalışkan’ın sınav kaydı yapan 20 Mayıs Turgut Özal Vakfı Turgut Özal Lisesi’ne götürdüğünü belirtti. Kayıtla görevli memura ‘sınava kızım girecek’ şeklinde belirtilmesine rağmen giriş belgesi için annesinin fotoğrafının çekildiğini öne süren Çalışkan, dün giriş belgesini aldığında kendi bilgilerinin üzerinde annesinin fotoğrafını görünce şok geçirdiğini ifade etti.

Geceyi ağlayarak geçirdiğini anlatan Çalışkan, "3 yıldır üniversiteye hazırlanıyorum. Bu şekilde bir hata ile karşılaşınca çok şaşırdım. Durumu annem ile yeniden görüştük. Okula giden annem benim kimliğimi vererek kayıt işlemlerimi doğru biçimde yaptırmış. Orada görevli olan müdür kayıt işlemlerinden sonra annemin fotoğrafını çekmiş. Sınav için o kadar emek verdim. Böyle bir hata yüzünden tabiî ki sınava girememem söz konusu. Düzeltilmesi için ÖSYM'ye itiraz dilekçesiyle müracaat ettik. İnşallah okulda yapılan bu hatanın düzeltilmesini bekliyorum." diye konuştu.

Çalışkan, eczacılık bölümünü kazanmayı hedeflediğini kaydetti.