BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeşil kartlı hasta hastanede rehin kaldı

Kalp krizi geçirdi devlet hastanesine kaldırıldı. Hastanede kalp doktoru olmayınca özele götürüldü. Şimdi rehin...

Abone ol

Alanya ilçesindeki Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil servisine 21 Mayıs günü gelerek kalp ameliyatı olan 53 yaşındaki Abdullah Güler, ‘Alanya Devlet Hastanesi tarafından sevki yapılmadığı’ gerekçesiyle beş gündür rehin tutuluyor.

Yeşil Kartlı olan Güler’e Başkent Hastanesi yönetimi tarafından 27 bin TL borcu nakit ödemesi ya da senet imzalaması halinde taburcu edileceği söylendi.

Akdam köyündeki evinde 21 Mayıs’ta rahatsızlanarak Alanya Devlet Hastanesi’ne getirilen Abdullah Güler, acil serviste kardiyoloji uzmanı olmadığı gerekçesiyle Başkent Üniversitesi Alanya Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Başkent Hastanesi’nde 8 saat süren kalp ameliyatının ardından sağlığına kavuşan Abdullah Güler’in, ‘Alanya Devlet Hastanesi tarafından sevk işlemi gerçekleştirilmediği’ gerekçesiyle çıkışı yapılmıyor.

Yakını İbrahim Doğan, Abdullah Güler’in hastanede rehin olduğunu öne sürerken, “Devlet Hastanesi tarafından sevk yapılmazsa 27 bin TL nakit ödeme yapılması gerekir. Senet vermemiz halinde hastane yönetimi taburcu edeceklerini söyledi. Hasta, Başkent Hastanesi’nde geçen perşembe günü tedavisi tamamen bittiği halde rehin olarak bekliyor. Oysa benzer durumdaki diğer hastaların sevki yapılıyor” diye konuştu.

Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Erdem Aksu, Yeşil Kart Yönetmenliği’ni uyguladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Devlet Hastanesi’nde Abdullah Güler’in tedavisini yürütecek doktor olmadığı için şifahen bize göndermişler. Devlet Hastanesi bizim gönderdiğimiz rapora ya inanacak ya da bir dahiliye uzmanı göndererek hastanın durumunu inceletecek. Ne bizim gönderdiğimiz raporu kabul ettiler ne de hastayı muayene için doktor gönderdiler. Bu durumda hastanın tedavi masrafını hasta peşin veya senet ile öder ya da Devlet Hastanesi sevki gerçekleştirir, biz Yeşil Kart’tan paramızı alırız. Hastayı da bu şekilde taburcu ederiz.” (Radikal)