BIST 9.975
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.437,34
HABER /  GÜNCEL

Yeşil için kanlı infaz emri

Yeşil'in cesetini inceleyen savcı, cinayetin sır perdesini araladı. Yeşil'in arkadaşının anlattığı cinayet anı ise tüyler ürpertici!

Abone ol

Savcı Sacit Kayasu, 12 Eylül 1998 tarihinde İzmir Ödemiş'te yol üzerinde bir ceset bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine geldi. Yol kenarına bırakılmış halde bulduğu cesedin gözleri oyulmuş ve vücudunda 9 kurşun yarası bulunuyordu.

El ve ayak parmaklarının derisi yüzülmüş haldeki cesedin üzerinde de Ödemiş dışında başka bir yere ait çamur izleri bulunuyordu. 5-6 gün önce ölmüş olduğu tespit edilen cesedin Yeşil'e ait olduğu yönünde kendisine gelen telefon ihbarlarını değerlendiren Kayasu, inceleme başlattı.

EŞKAL BİLGİLERİ BİRE BİR ÖRTÜŞÜYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istediği eşkal bilgileri ile cesedi karşılaştırdı. Kayasu'nun tespitlerine göre tüm eşkal bilgileri bire bir örtüşüyordu. Diş protez şeklinin de aynı olduğunu tespit etti.

YEŞİL'İN ARKADAŞI İNFAZI ANLATTI

Tüm bu işlemlerle uğraşırken Yeşil'in arkadaşı olduğunu söyleyen Mardinli bir şahıs, Mahmut Yıldırım'ın nasıl öldürüldüğünü Kayasu'ya anlatmıştı. Kayasu, şahsın çok önemli bilgiler verdiğini söylüyor. Yeşil'in bağlantılı olduğu devlet büyüklerinden ve ilişkili olduğu isimlerden bahseden şahsın bunların telefon bilgilerini de verdiğini söylüyor. Savcı Kayasu'nun anlattıklarına göre şahıs, Yıldırım'ın Ödemiş dışında birinin evinde sorgulandıktan sonra öldürüldüğünü söylüyor. Şahıs sorgu kasetini kendisine bir güvence için tuttuğunu ve Kayasu'ya verebileceğini anlatıyor. Sıklıkla devam eden telefon konuşmaları, kasetin Kayasu'ya geleceği gün kesiliyor. Kayasu, bir daha haber alamadığı bu şahsın da öldürülmüş olabileceğini düşünüyor.

DNA TESPİTİ YAPILMADI, CESET KAYBOLDU 

Şahsın anlattıklarını kaydedemediğini belirten Kayasu, "Yeşil bu kasette yaptıkları tüm eylemleri itiraf etmiş. Çok önemli bilgiler vermiş. Bana bilgi veren bu kişinin doğru söyleyip söylemediğini tespit etmek için iki doktordan rapor aldım. İkisi de şahsın söylediklerinin doğru olduğunu ve sağlığının yerinde olduğunu belirtti." diye konuşuyor. "Ben deli ya da aptal değilim. Durduk yere bu Yeşil demedim. Benim ciddi bulgulardan edindiğim kanaatim o ceset Yeşil'e aitti. Ancak tuhaf şeyler oldu. Soruşturma dosyası elimden alındı ve Adana'ya sürüldüm." diyen Kayasu, Mahmut Yıldırım'ın cenazesinin İzmir Karşıyaka'daki kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü söylüyor. İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan saç ve kıl örnekleri alınarak DNA tespiti yapılmasını talep ettiğinde de ilginç bir cevap almış. Adli Tıp görevlileri, kendilerinin bu testi yapamayacağını, cesedin İstanbul'a gönderilmesi gerektiğini söylemiş. Ceset mezardan çıkarılmış ancak şimdi nerede olduğu belli değil. Kayasu'ya göre saç örneğinden bile tespit edilebilecek olan DNA o gün özellikle yapılmadı.

YEŞİL MAHMUT YILDIRIM'DI

Ceset üzerinde yaptığı araştırmaya göre cinayetin oldukça profesyonelce işlendiğini belirten Kayasu, şunları söylüyor: "Yeşil'in başka yerde öldürüldüğü ve oraya getirildiği açıktı. Üstelik de bulunsun diye yol üzerine konuluyor. Onun profesyonelce öldürülmesi onu öldürenlerin gizlenmesine yönelikti. Yeşil'in öldüğünün bilinmesini de istediler. Ancak bir grup da Yeşil'in öldürüldüğünün duyulmasını istemedi. İstemeyenler Yeşil'in adını kullanarak kanunsuz işlerine devam etmek istiyorlar. Zira İzmir ve Adıyaman'da halen Yeşil'im diye kanunsuz işler yapanlar var. Ancak gerçek Yeşil, Mahmut Yıldırım'dı."

Bülent Ceyhan / ZAMAN