BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.455,98
HABER /  GÜNCEL

Yeşil Gökbel'de ikine kez kazandı

''Gökbel Yaylası 6. Yağlı Güreşleri''nde başpehlivanlığı, Kırkpınar'da da başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil ikinci kez kazandı.

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen ''Gökbel Yaylası 6. Yağlı Güreşleri''nde başpehlivanlığı, Kırkpınar'da da başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil ikinci kez kazandı.

Alanya'nın Kestel Belediyesi tarafından Gökbel Yaylası'nda düzenlenen güreşlere, 300 pehlivan katıldı. Teşvik kategorisinde yapılan müsabakalarla başlayan güreşler, başpehlivanlık mücadelesiyle sona erdi. Güreşlerde başpehlivanlığı, finalde Salih Dorum'u yenen Mehmet Yeşil Yeşil ikinci kez kazandı, üçüncü de Fatih Atlı oldu. 2010 yılı güreş ağalığını ise iş adamı Mehmet Özgen 60 TL ile kazandı.

Güreşleri, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, belde belediye başkanları ile siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Güreşlerde, baş altı kategorisinde birinciliği Hasan Cengiz, ikinciliği Tahir Borucu, üçüncülüğü ise Burhan Şahin kazandı. Büyük orta büyük boy kategorisinde Fatih Koca, küçük orta küçük boy kategorisinde Hasan Borucu, deste büyük boy kategorisinde Osman Sarıdemir, deste küçük boy kategorisinde Mustafa Soyugüzel, tozkoporan kategorisinde Ramazan Zeki Yılmaz, büyük yıldız kategorisinde Abdullah Yıldız, küçük yıldız kategorisinde Erol Akbaş, teşvik kategorisinde ise Mustafa Yıldız birinci oldu.

Güreşler sonunda pehlivanlara madalyaları verildi. Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'e madalyasını, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel verdi.