BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yerlikaya AKP'ye katıldı Aygün delirdi

CHP milletvekili Sinan Yerlikaya AK Parti'ye katıldı. Eski sıra arkadaşı Hüseyin Aygün katılım töreni görünce bu sözü söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER - CHP eski Tunceli milletvekili Sinan Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüp AK Parti'ye geçeceğini açıklamıştı.

Ve bugün AK Parti grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta Sinan Yerlikaya olmak üzere çok sayıda Alevi dernek yöneticisine de AK Parti rozeti taktı.

Katılım sırasında konuşan Sinan Yerlikaya, duygularını şöyle ifade etti:

"SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN BAŞBAKAN'IN YANINDAYIZ"

"Tunceli'nin Ovacık, Pertek, Nazimiye ve Pülümür ilçelerinden gelen arkadaşlarla yanınızdayız. Sorunların çözümü için sayın Başbakan Erdoğan'ın yanındayız. Çağdaş bir Türkiye yaratmasına yardımcı olmak için yanındayız. Irkçılıkla mücadele etmesinden ötürü yanındayız. Hiçbir şekilde, var olan etnik yapıları inkara dönük yaklaşım içinde olmadıkları için yanındayız.

NİYE AK PARTİ?

30-40 yıldır görmezden gelinen bu kirli ve anlamsız çatışmayı kardeşlik anlayışı çerçevesinde ele almasından dolayı yanındayız. Toplumun genel tarafından reddedilmeyerek ve Alevi kardeşlerimin sorunlarını çözebileceğine inandığımız için buradayız.

1938 yılında cereyan eden Dersim Katliamı'yla ilgili özür dilediği için buradayız. Tunceli ilinin büyük sorunları var. Başta bir Pertek Köprüsü sorunumuz var. Munzur Parkımız var. İşsizlik gibi sorunlarımız var. Hz.Muhammed ve Hz. Ali yardımcınız olsun"

4 BAŞKAN DAHA AK PARTİ'DE

Erdoğan'ın grup konuşmasından sonra Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile 3 ilçe belediye başkanı AK Parti'ye katıldı. Parti rozetlerini yine Erdoğan taktı. 

HINZIR PAŞA OLMAYA SOYUNAN CHP'LİLER

Tunceli'den AK Parti'ye geçişler CHP'li Hüseyin Aygün'ü adeta çıldırttı. Aygün twitter sayfasından hem Erdoğan'a hem de Yerlikaya'ya ağır laflarla yüklendi:

*"Recep Tayyip Erdoğan bugün grup toplantısında bir kez daha bana saldırarak "Teröristlere çiçek çocuk muamelesi yapan, polis katillerini gazeteci, avukat diye savunan terör örgütüne destek veren bu hal nedir" gibi saçma-sapan laflar etmiş.

*Ardından da "Hınzır Paşa" olmaya soyunan bazı eski CHP'lilere "rozet" takmış, Sinan Yerlikaya ve adamları hiç yüzleri kızarmadan "Tayyip Erdoğan Alevi sorununu da çözecek" demiş.

*Dersim'de böyle adamlara şöyle derler: Pi, khalıki u itiqat ra duri, tı ho kena zuri!

(BİLGİ NOTU: Bu söz "Babadan dededen ve inançtan uzak kendini yalan edersin" manasına geliyor.)

tuncelili-chpliler-ak-partiye-katildi.jpg

HÜSEYİN AYGÜN YERLİKAYA'YA ÇOK KIZMIŞTI

Sinan Yerlikaya CHP'den ayrılmadan önce çıktığı televizyon kanallarında ağır eleştiriler getirmişti. Bu eleştiriler üzerine Hüseyin Aygün çileden çıkmış bir süre önce AK parti'ye gitmeye hazırlanan Yerlikaya için şunları söylemişti;

-"Ey Sinan Yerlikaya, anladık gözün Muaviye'nin, Yezid'in sofrasındadır; var git orada mideni doyur. Ama Dersim'in adını bir daha sakın ağzına alma.” (DEVAMINI OKU)