BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.304,80
HABER /  GÜNCEL

Yerin 400 metre altında ilk sahur

Zonguldak’ın merkeze bağlı Gelik beldesinde bulunan Arılar Madencilik isimli özel maden ocağında çalışan işçiler, yılın ilk sahurunu birlikt...

Abone ol

Zonguldak’ın merkeze bağlı Gelik beldesinde bulunan Arılar Madencilik isimli özel maden ocağında çalışan işçiler, yılın ilk sahurunu birlikte yaptı.
Domates, biber, zeytin, salatalık, karpuz, soğan ve ekmekten oluşan sahur menüsünde sohbet eden işçiler, yerin yaklaşık 400 metre altında ailelerinden uzak sahur yaptı. Ramazan ayının gelmesiyle sevinen işçiler, ailelerinden uzak sahur yapmanın da burukluğunu yaşadı.
22 yıldır buradayım. Emekli olalı 8 sene oldu. Çocuklarımı okuttum, düğünlerini yapmak için halen çalışıyorum. Bu mübarek Ramazan ayına erdiğimiz için şükrediyoruz. Şirkette yer altında arkadaşlarımızla mutlu şekilde sahur yaptık. İftarımızı da evimizde eşimizle çocuklarımızla geçireceğiz. Yer altında bu şekilde oluyor. Allah ne verdiyse zeytin, peynir, domates, karpuz gibi poşetle taşıyabileceğimiz yiyecekleri aldık. Sulu yemek getiremediğimiz için evimizden de ayrıyız” diye konuştu.
7 yıldır maden ocağında çalışan Serdar Topuz ise, “4 ay sonra yedinci senem bitecek. İlk sahuru arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ailemizden uzaktayız. Buruk geliyor ama sonuçta yapacak bir iş yok” dedi.
9 yıllık maden işçisi Durmuş Taş, “Çoluk çocuğum köyde. Allah ne verdiyse yiyoruz. Ne yapalım, kaderimiz böyle. Başka yapacak bir iş yok. Allah’ın takdiri. Başka yapacak işimiz olmadığı için yer altındayız” şeklinde konuştu.
Sahur yemeğinden yiyen işçiler, yapılan duaların ardından tahtalardan yaptıkları sofrayı topladı. İşçiler, oruca niyetlendikten sonra işlerinin başına döndü.
(İHA)