BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.435,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bonzai'ye karşı ek tedbirler alınacak mı?

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, son 6 aydır satışı ve kullanımı artan ve can kayıplarına yol açan uyuşturucu madde “bonzai” ile mücadele konusunda ek tedbirlerin alınıp alınmayacağını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Suç ve Uyuşturucu Ofisi’nin “bonzai”yi en tehlikeli ve en hızlı yayılan uyuşturuculardan biri olarak değerlendirdiğine dikkat çeken CHP’li Erdemir, “Son 6 ayda Bursa başta olmak üzere pek çok ilimizde hemen hemen her köşe başında satılan ve gençlerce kolaylıkla temin edilebilen sentetik uyuşturucu bonzai maddesi, özellikle gençlerin hayatını karartmakta ve can kayıplarına yol açmaktadır” dedi.

Uyuşturucu madde bonzai’nin satışı ve erişimiyle ilgili bugüne kadar Bursa yerelinde kamu kurumları tarafından hangi çalışmaların yapıldığını ve artan can kayıplarının ardından ek tedbirlerin alınıp alınmayacağını soran Milletvekili Erdemir, önergesinde İçişleri Bakanı Ala’ya şu soruları sordu:

Bursa’da uyuşturucu madde bonzai satanlara yönelik hangi tarihlerde operasyon düzenlenmiş ve toplam ne kadar bonzai ele geçirilmiştir? Operasyonlarda kaç kişi yakalanmış ve bunların kaçı tutuklanmıştır?; Bursa’da bugüne kadar bonzai konusunda hangi kamu kurumları tarafından hangi kampanyalar yapılmış ve hangi eğitimler verilmiştir? Önümüzdeki süreçte hangi kampanyaların ve eğitimlerin yapılması planlanmaktadır?; Bursa’da bugüne kadar bonzai kullanan kaç kişi hastaneye kaldırılmış ve bunların kaçının tedavisi devam etmektedir?; Emniyet ve ilgili kamu kurumlarının bonzai satışı ve kullanımına ilişkin almayı düşündüğü ek tedbirler nelerdir?