BIST 10.725
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.531,93
HABER /  GÜNCEL

Yerel televizyonda Kürtçe reklam

Uyum Yasaları ile birlikte televizyonlarda Kürtçe yayının serbest bırakılmasından sonra Diyarbakır’daki bir yerel televizyonda Kürtçe reklamlar yayınlanmaya başlandı.

Abone ol

Yerel yayın yapan Gün TV, firmalardan gelen talepleri göz önüne alarak Kürtçe reklamlar yayınlamaya başladı Bağlar semtinde bulunan ve yöresel kıyafetler dikip satan ‘Romans’ mağazasının reklamı, Kürtçe olarak ekrana geldi. ‘Her cure kumaş lewendi, Şal-u Şapken Xerzani, Cıl-u bergen folklorik, Werın em we bı xemlinin’ (Her çeşit yakışır kumaş, Garzan’ın şal ve şapiki, folklorik elbiselerle gelin sizi süsleyelim) anonsuyla başlayan mağazanın Kürtçe reklamında, yöresel kıyafetler giyen genç kız ve çocuklar da yine Kürtçe müzik eşliğinde modellik yaptı.

‘Gün TV’ Genel Yayın Yönetmeni Cemal Doğan, firmalardan gelen talep üzerine Kürtçe reklamlar yayınlamaya başladıklarını belirterek, “Ürünlerini Kürtçe tanıtmak isteyen çok esnaf vardı. RTÜK’ün Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında kullandıkları farklı dil ve lehçelerde yayın yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden sonra böyle bir uygulama başlattık” dedi.

Doğan, daha önce haftalık Kürtçe gazete ile bir kitabın tanıtımını da Kürtçe yaptıklarını anlatırken, ilk kez yöresel kıyafetler hazırlayıp satan bir mağazasının talebi üzerine reklam filmini Kürtçe yayınladıklarını söyledi. Cemal Doğan, “Renkli görüntülerin olduğu bu reklam oldukça ilgi gördü. RTÜK, Kürtçe reklamın yayınından sonra ‘Bu bir reklamdır’ yazısının konulması için bize yazı gönderdi. Esnaflardan gelecek istekler doğrultusunda Kürtçe reklamlar yayınlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber: Ramazan Yavuz
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr