BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.436,84
HABER /  SEÇİM

Yerel seçim sonuçlarını buradan takip edin!

Yerel seçim sonuçlarını takip etmek için CHP 'CHP BİTEM' adlı bir sistem geliştirdi. Yerel seçim sonuçları için hazırlanan sistem deneme yayınına başladı.

Abone ol

CHP Yerel Seçim Sonuçlarını takip etmek için CHP BİTEM adlı bir sistem geliştirdi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçim sonuçlarının kontrolü CHP BİTEM ekibi tarafından geliştirilen; web ve mobil ortamlarda kullanılabilecek "CHP Seçim Sonuçları Takip Sistemi" (secimtakibi.chp.org.tr) ile gerçekleştirilecek.

Ülke çapında her sandığın sonucu CHP görevlileri tarafından sisteme girilecek ve YSK tarafından ilan edilen sonuçlarla karşılaştırılacak. Olası hatalara yasal süre içinde itirazların yapılması ve takip edilmesi sağlanacak.

Ayrıca, 30 Mart 2014 tarihinde tüm yurttaşlarımızın da aktif olarak sandık sonuçlarını denetlemeleri ve belirledikleri hataları iletmelerini sağlamak üzere "CHP Sandık Takip Sistemi" (sts.chp.org.tr) geliştirilildi.

30 Mart 2014 akşamı seçmenler oy kullandıkları sandığın ilan edilen seçim sonuçlarını bir kağıda not edebilir ya da olanakları varsa fotoğrafını çekebilirler. Gece boyunca ve takip eden 48 saat içinde sts.chp.org.tr adresine girerek YSK tarafından açıklanan sonuçlarla karşılaştırabilirler. Belirledikleri hataları diledikleri parti ve kuruma iletebilirler.

CHP'DEN SEÇMENE RİCA

CHP'den seçim sandık takip sistemine ilişkin yapılan açıklamada seçmene bir de çağrıda bulunuldu:

"CHP Sandık Takip Sistemi, 18 Mart 2014 Salı gününden itibaren test çalışması için kullanıma açıldı.  Test aşamasında rastgele değerlerin yer aldığı sisteme çeşitli kereler girmenizi ve hata varmış gibi çeşitli itiraz denemeleri yapmanızı rica ederiz. Test çalışması sırasında karşılaşabileceğiniz sorun ve önerileriniz için uygulamadestek@chp.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz."