BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.448,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yerel seçim için yol haritası hazır

Cumhurbaşkanı Gül'ün vetosunun ardından AK Parti iktidarı tasarının görüşülmesi için yeni yol haritasını belirledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vetosunun ardından gazeteciler mikrofonları AK Parti'li vekillere yöneltti.

İlk değerlendirme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik'in yorumu netti:

''Beklenen bir sonuç. Olması gereken bu."

TBMM'de gazetecilere açıklama yapan bir diğer isim ise AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikl'ydi.

Canikli, iade edilen kanunun yeniden görüşebileceklerini ifade ederek, ''MHP ve CHP ile bu konuyu görüşürüz. CHP'den olumlu yanıt almasak bile MHP ile devam edebiliriz. Tarih konusunu yeniden değerlendirir, konuşuruz'' diye konuştu.

GÖRÜŞMELER BAYRAM ÖNCESİ OLABİLİR

Canikli, bu görüşmenin bayram öncesi olabileceğini bildirdi.

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesine ilişkin bir soru üzerine de Canikli, konuyu daha önce CHP ile görüştüklerini hatırlattı. ''Onlar 'seçim barajında düzenleme olursa destek veririz' dediler. Yani CHP ölçülü olarak reddetti'' diyen Canikli, ''Ama biz teklifimizi vereceğiz. Her alternatife açığız. Muhtemel riskler varsa onu da minimize edebiliriz'' ifadelerini kullandı.

KOMİSYONA GİTMEYECEK

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da ''Kanun Meclis'e gelsin, bakarız'' dedi. Kuzu, normal şartlarda, herhangi bir değişiklik yapılmazsa kanunun komisyonda görüşülmeden TBMM Genel Kurulu'nda ele alınabileceğini savundu.

Neticede bir tarih değişikliği yapıldığını ifade eden Kuzu, ''Gerekçeler ortada. Kış ayında seçim propagandaları zor oluyor. Mart'taki seçimler için Ocak'tan itibaren çalışmaya başlanıyor. CHP bunu algılamakta zorlanıyor. Hem karşı olmadıklarını söylüyorlar, hem bir tek oy bile vermiyorlar. İlaç desen yok. Nasıl olacak o zaman'' diye konuştu.