BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.492,83
HABER /  SAĞLIK

Yenidoğan bebeğin kusması büyük bir tehlike olabilir

Bebeklerdeki kusmanın kimi zaman normal olmayacağını dile getiren Opr. Dr. Asudan Tuğçe Çil, "Eğer bebekte inatçı bir kusma varsa ve kusma safra içermiyorsa, mide çıkışında problem akla getirilmelidir” dedi.

Abone ol

Kusması devam eden bebeklerde kusmanın cerrahi sebeplerinin oldukça nadir olduğuna değinen Çil, “Eğer bebekte inatçı bir kusma varsa ve kusma safra içermiyorsa, mide çıkışında problem akla getirilmelidir." dedi.

Cerrahi sebeplerden en sık rastlanılanının mide çıkışındaki pilor kasının kalınlaşması olduğunu belirten Çil, açıklamasına şu şekilde devam etti;

"Pilorun kalınlaşması besinlerin mideden ince bağırsağa geçmesine engel olur. Bebek emdiklerini sürekli kustuğundan kilo alamaz. Genel durumu gittikçe düşkünleşir. Tipik olarak 3-6 haftalarda belirginleşen beslenmeyi izleyen, fışkırır şekilde ve safrasız kusma ile kendini gösterir. Bir diğer cerrahi sebep prepilorik antrol diyafram/ web olarak adlandırılan bir hastalıktır."

Bağırsağa geçiş engellenir

Ortalama 100 bin de bir görülür. Burada midenin çıkış bölgesinde zar gibi bir yapı besinlerin bağırsağa geçişi engellemektedir.