BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,15
ALTIN 2.242,99
HABER /  DÜNYA

Yeni Zelanda katliamında flaş gelişme! Ailesi bakın ne dedi?

Yeni Zelanda'da iki camide en az 50 kişiyi öldüren 28 yaşındaki Avustralyalı Brenton Tarrant'ın ailesi, hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür diledi. Tarrant'ın Avustralya'da yaşayan İngilizce öğretmeni olan annesi Sharon ve kız kardeşi Lauren ise polis korumasına alındı.

Abone ol

Dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak kabul edilen Yeni Zelanda'da, 15 Mart'ta, cuma namazı sırasında 50 Müslümanı katleden Brenton Tarrant'ın (28) Avustralya'daki ailesi hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür diledi. Avustralya basınının peşine düştüğü aile, çok üzgün olduklarını söylerken, Tarrant'ın annesi ve kız kardeşinin polis korumasına alındığı belirtildi.

"Şoke olduk, çok üzgünüz"
Rus basın organı Sputnik'in, Avustralya basınına dayandırdığı haberde cani Tarrant'ın Tarrant'ın 81 yaşındaki anneannesi Marie Fitzgerald, saldırıları ilk duyduğunda şoke olduğunu söyledi. "Ailemizden birisinin böyle bir şey yapmış olmasını hazmetmek çok zor" diyen Fitzgerald, gözyaşları içinde, "Aileler için, ölenler ve yaralananlar için çok üzgünüz. Eve gidip sadece saklanmak istiyoruz" diyerek özür diledi.

"Olayı sinidirmeye çalışıyoruz"
Saldırganın 94 yaşındaki babaannesi Joyce Tarrant ise torunu Tarrant için, 'kendilerini yılda iki kez ziyaret eden iyi bir çocuk' olarak tanıdıklarını anlatıp, ailenin katliamı sindirmeye çalıştığını söyledi.

Annesi katliamı ders verirken öğrendi
Avustralya basını, Tarrant'ın öğretmen olan annesi Sharon'ın haberi, İngilizce dersinin ortasında okul müdüründen aldığını, anne ile kardeşi Lauren'in polis tarafından özel olarak korunduğunu da yazdı.