BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  DÜNYA

Katliamın ardından Türk heyeti Yeni Zelenda'da

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Valisi Dame Patsy Reddy ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Oktay, ''Biz bu terör eylemini, tek bir kişinin yapabileceğine inanmıyoruz'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yeni Zelanda'da terör saldırısının yaşandığı El Nur Camisi'ni ziyaret etti.

Christchurch kentindeki camiye gelişlerinde yetkililerce karşılanan Oktay ve Çavuşoğlu, saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten polislerden bilgi aldı.

Daha sonra terör saldırısının yaşandığı cami önüne karanfil bırakan Oktay ve Çavuşoğlu, burada şehit olanlar için dua etti. 

El Nur Camisi'ni ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Oktay ve Çavuşoğlu, temasları hakkında bilgiler verdi. 

''Yaşananlar gösteriyor ki dünya bu dersleri çıkarmış değil''
Türk heyeti, daha sonra, kentteki Şehitler Köprüsü'ne çelenk bıraktı. Oktay, burada açıklamalarda bulundu: 

"Çanakkale, savaştan dostluğun çıktığı ender olaylardan birisi. Yeni Zelanda askeleri de orada ve ilişki başlıyor. Bizim açımızdan zaferle sonuçlanan, Çanakkel'yi geçilmez kılan bir savaş ama oradan bir dostluk doğuyor Avustalya ve Yeni Zelandalılarla. Burası Yeni Zelandalıların töreneri yaptıkarı yer. Çelenk bırakmak, hatırlmak istedik. Dostluğa da vurgu yapmak istedik. Umarız ki böyle bir büyük savaş bir daha yaşanmaz ve buralardan dersler çıkarmalıyız. Ancak yaşananlar gösteriyor ki dünya bu dersleri çıkarmış değil.


''Biz bu terör eylemini, tek bir kişinin yapabileceğine inanmıyoruz''

İslam düşmanlığına dönüşen söylemlerin bırakılması lazım. Terörist Müslüman değil ama biz Hristiyan terörü demiyoruz, demeyeceğiz de. Birisi derse de biz reddedeceğiz. Biz bu terör eylemini, tek bir kişinin yapabileceğine inanmıyoruz. 74 sayfalık adına manifesto denen şeyin, Cumhurbaşkanımızı doğrudan hedef alıyor. Böyle bir dökümanın bir kişi tarafından hazırlnıp eylemin gerçekleşmesinin mümkün olmadğını düşünüyoruz. Gerekli çalışmalar yapılıyor..."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Tesettüre giren Gamze Özçelik'in Yeni Zelanda'daki katliama tepkisi olay oldu
Foto Galeri Tesettüre giren Gamze Özçelik'in Yeni Zelanda'daki katliama tepkisi olay oldu Galeriye Gözat