BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeni yılı çok farklı kutladılar (video)

Antalya'da kendilerini '365 gün denize girenler' diye adlandıran grup üyelerinin 17 yıldır sürdürdüğü gelenek, bozulmadı.

Abone ol

Yeni yılın ilk dakikalarında denize giren Antalyalılar, "Tek millet, tek devlet, tek dil" sloganları attı.

Çeşitli meslek kuruluşlarına mensup ve emeklilerin oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik grup, her yıl olduğu gibi yılbaşı gecesi de geleneklerini bozmadı. Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'na gelen '365 gün denize girenler' grubu, sahilde ateş yakarak şarkılar söyledi. Darbuka çalarak eğlenen grup üyeleri, saatler 24.00'ü gösterdiğinde mayolarını giyerek denize girdi.

Akdeniz'in ılık sularına kendilerini bırakan grup üyeleri, 'Resmi dil Türkçedir, herkes bilsin. Türkiye'de Türkçe konuşulur' yazılı pankart açtı. Grup adına konuşan emekli Tuncel Yiğit, "Yeni yıl ülkemiz için hayırlı olsun. Kardeşlik ve birlik olsun. Türkiye Cumhuriyeti bütündür. Bayrağı tektir, dili tektir" dedi.

Her yıl denize girerek arkadaşlarını yalnız bırakmadığını belirten Ayşe Budak ise "Su çok güzel. Yeni yılı denizde karşılamak harika. Yeni yıl herkese mutluluk getirsin" dedi. Bir süre denizin tadını çıkaran grup, daha sonra ateşin başında yakınlarının yeni yılını kutladı.