BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.416,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yeni yetmeler CHP'de ahkam kesiyor!

Kırkpınar güreşlerinde Başbakan Erdoğan'a altın kemer takan eski CHP'li Sedefçi'nin başı partisiyle dertte

Abone ol

Hakkındaki yolsuzluk iddialarından aklanıncaya kadar CHP'den istifa ettiğini açıklayan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin başı Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Başbakan Erdoğan'a taktığı altın kemer nedeniyle derde girdi.

Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de aynı kemerden yapıldığını, ancak törenlere katılmadığı için takılamadığını söyleyen Sedefçi kendisini eleştiren CHP'lilere de "Bu kadar iyi niyetime rağmen, partimizdeki yeni yetmeler ahkam kesmeye devam ettiler. Tahtırevanla taşıdığım, koltuklara oturtuğum insanlar ahkam kesmeye devam etti" sözleriyle yüklendi.

Sedefçi, Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret ederek Kırkpınar'a davet ettiklerini anımsattı.

Bu üç liderin, Edirne'ye gelecekmiş gibi Kırkpınar hazırlıklarını sürdürdüklerini ve bu çerçevede de altın kaplamalı 3 kemer yaptırdıklarını anlatan Sedefçi, şöyle devam etti:

''Kırkpınar'dan 10 gün önce üç tane altın kaplamalı kemer yapılması talimatını vermiştim. Sayın Başbakanımıza geldiğinde altın kaplamalı kemerin birini verdik. TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek'e ilk kez Meclis Başkanı olarak Kırkpınar'a şeref vereceği için, CHP Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da Genel Başkan olarak Kırkpınar'a katılacağı için altın kaplamalı kemeri takacaktım. Ancak, Kırkpınar'a katılmadıkları için veremedik. Bu kadar iyi niyetime rağmen, partimizdeki yeni yetmeler ahkam kesmeye devam ettiler. Bunları izledim. Tahtırevanla taşıdığım, koltuklara oturtuğum insanlar ahkam kesmeye devam etti. Yürekleri yetmedi basına vererek de facebookta yayım yaptılar.''

CHP GENEL MERKEZİ BENİ YALNIZ BIRAKTI

Yapılan eleştirilerin haksız olduğunu ve kendisinin mağdur olduğunu ifade eden Sedefçi, ''Burada asıl CHP'li belediye olarak mağdur edilen benim. Resmen CHP Genel Merkezi beni Kırkpanır'da yalnız bıraktı. En azından Genel Başkanımız gelemiyorsa da bir parti yetkilisinin Kırkpınar'a gelmesini bekliyordum. Bu da olmadı. Bir tek Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili sıfatı ile bize güç verme olanağı sağladı. Sonuçta burada parti olarak eleştirilmem değil, tam tersi mağdur edilmiş ve yalnız bırakılmış durumdayım. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Keşke Genel başkanım gelseydi de Başbakana verdiğimiz kemerin aynısını verme şansım Kırkpınar sahasında olsaydı'' dedi.

BAKAN YAZICI 200 BİN LİRA GÖNDERİYOR

Edirne Belediyesi'nin Kırpınar'dan 1 milyon 200 bin lira zarar ettiğini, ancak sonuçtan Edirne'nin ve esnafının kazandığını kaydeden Sedefçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın, daha önce söz vermiş olduğu 400 bin lira yerine, belediyeye 200 bin lira göndereceğini kendisine ilettiğini belirtti.

Yapılan harcamanın Edirne için değdiğini savunan Sedefçi, ''Bu müjdeyi kendisinden aldık. Allah kendisinden razı olsun. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile de görüşüp zararımızı hafifletme yoluna gideceğiz. Evet zarar ettik, ancak sonuçta Edirne kazandı. Biz Edirne'nin tanıtımını yaptık. İngiliz basınında bile yer aldık. Bu reklamın maliyeti trilyonlarla ölçülmez. Bu parayı harcamaktan üzüntü değil mutluluk duyuyorum. Çünkü, Edirne için bu değer'' dedi.

ERDOĞAN SİYASETİN PEHLİVANI İLAN EDİLMİŞTİ

Bu yıl 650.'si yapılan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılan Başbakan Erdoğan'a, Edirne Belediye başkanı Hamdi Sedefçi tarafından, üçüncü kez seçimleri kazanması dolayısıyla, Kırkpınar'da üst üste üç defa başpehlivanlığı kazanan güreşçilere verilen altın kemer uygulamasına istinaden altın kemer takılmıştı.