BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA

Yeni yardımcının ilk icraatı

Son değişiklikle Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilen Bülent Gedikli'nin ilk icraatı bakın ne oldu?

Abone ol

Bülent Gedikli, AK Parti Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya çağrıda bulundu. “Aynı konuda CHP'ye farklı, AK Parti'ye farklı bir tavır izleniyor. Bizim hiç endişemiz yok. Biz her türlü hesabı vermeye hazırız ama aynı şeyi lütfen CHP için de yapın. Hesaplarını denetleyin” dedi. 

Yapılan son değişiklikle Ak Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Bülent Gedikli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya çağrıda bulundu.

Ak Parti'nin hesaplarının şeffaf ve herkesin denetimine açık olduğunu belirten Gedikli, isteyen herkesin hesaplara bakabileceğini kaydetti ve Gedikli, şunları söyledi:

BAŞSAVCI BUNLARA CEVAP VEREBİLİR Mİ?

“Benzer bir konu CHP ile ilgili de gündeme geldi. Biliyorsunuz, Almanya'daki bir vakıftan para aldıklarına dair iddialar konuşuldu. Basına yansıdı bunlar. Ama ertesi gün, 'Sayın Başsavcı böyle bir inceleme yok' diye açıklama yaptı. 'CHP'nin hesaplarıyla ilgili böyle bir inceleme yok' dedi. Tamam, kabul. Ama aynı iddialar Ak Parti ile olarak gündeme geldiğinde niye farklı bir yol izliyorsunuz? Sayın Başsavcı bunlara cevap verebilir mi? Niye bu sefer gidip de savcılıktan dosya istiyorsunuz?

Aynı konuda CHP'ye farklı, Ak Parti'ye farklı bir tavır izleniyor. Bizim hiç endişemiz yok. Biz her türlü hesabı vermeye hazırız. Bunu çok açık, net söylüyorum. Ama aynı şeyi lütfen CHP için de yapın. Hesaplarını denetleyin. Kaldı ki hesaplarının denetlenmesi gereken parti CHP'dir. Biliyorsunuz, Anayasa Mahkemesi bu partinin hesaplarıyla ilgili öyle kararlar verdi ki... Hesaplarda tahrifat var, sahtekarlık, sahtecilik, evrakta sahtecilik var. Bundan dolayı da savcılığa gönderildiler. Siz böyle bir partinin hesaplarını mı incelersiniz yoksa hesaplarını her ay web sitesinde açıklayan bir partinin hesaplarını mı incelersiniz?”