BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,89
ALTIN 2.406,20
HABER /  POLİTİKA

BBPden Erodoğana özel mesaj

BBP'nin 7. Olagan Kongresi Ankara'da şu sıralarda gerçekleştiriliyor. Yazıcıoğlu yine tek aday!

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin 7. Olağan Kongresi’nde Hükümetin ekonomi politikalarını yerden yere vurdu.

Türkiye’nin, terörle mücadele konusunda da başarısız olduğunu söyleyen BBP Lideri, teröre karşı deneyimli asker ve polislerden oluşan mobil birlikler kurulmasını önerdi. ABD-İsrail ve Barzani ile istihbarat işbirliği ve paylaşımını eleştiren Yazıcıoğlu, DTP’yi de devletin içine yerleştirilmiş sürekli “yemlenen” ve “sulanan” bir Truva Atı olarak nitelendirdi.

Büyük Birlik Partisi, 7. Olağan Genel Kurulu Ankara Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, kongrede yaptığı konuşmasında AKP iktidarını yerden yere vurdu. AKP’nin ekonomi, AB ile ilişkiler ve terörle mücadele konusunda uyguladığı politikaları eleştiren Yazıcıoğlu, kongrede partisinin yeni manifestosunu açıkladı. Egemenlik, özgürlük ve bağımsızlığın bu millet için ön koşul olduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu, “Millet, egemenliğini rızasıyla böldürmeyen, paylaşmayan, devir ve temlik etmeyendir. Bize emanet edilen bu kutlu vatan, dağlar miktarınca olsa dahi Euro ve Dolar ile takas edilemez. O’nun bir tek bedeli vardır. O da sahip olurken ödediğimiz bedel, yani kan’dır. Türk milletini, toprakları on iki yıldızlı AB bayrağı ile kirletilmiş, Avrupa Birleşik Devletleri’nin başşehri Brüksel’deki AP’den yönetilen bir eyaleti değil, kutlu topraklarında şanlı ay yıldızlı bayrak dalgalanan, gücünü ve meşruiyetini milletinden alan, TBMM’den yönetilen, tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için kesin vaziyet almaya ve harekete geçmeye davet ediyorum” diye konuştu.

NOTLAR
BBP’nin 7. Olağan Kongresi, Osman Öztunç’un şarkıları ve Hasan Sağındık’ın “Çırpınırdı Karadeniz” türküsüyle başladı. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, salonun ortasındaki uzun platformdan tek başına ve ışık şelaleleri altında yürüyerek kürsüye çıktı.

Kongrede, basın mensupları için yapılan hazırlıklar dikkat çekti. Yazıcıoğlu’nun konuşma metni gazetecilere bilgisayar ortamında sunuldu. Konuşmalar, salona yerleştirilen iki dev ekrandan canlı olarak verildi.
Batı Trakya Türklerinin efsanevi ismi Dr. Sadık Ahmet’in eşinin de hazır bulunduğu kongreye, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, DP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Esengün, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dursun Akdemir, Yurt Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Taştan, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, BASK Genel Başkanı Resul Akay, Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Hanım Halilova ve Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Mohammed al-Hussaini katıldı.

Haberbu