BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.433,66
HABER /  GÜNCEL

Yeni Türkiye'ye yeni Baro!

İstanbul Baro seçimlerinde "Yeni Baro" sloganıyla aday olan Avukat Abdullah Arar ve ekibi dikkat çekiyor.

Abone ol

“İstanbul’a Yeni Baro, Baroya Yeni Başkan” sloganı ile seçim çalışmalarını devam ettiren Avukat Abdullah Arar, seçim listesini belirledi. Arar’ın listesinde genç avukatların yanı sıra tecrübeli avukatlar da bulunuyor. 10 kişilik yönetim kurulu aday listesinin yarısı ise kadın adaylardan oluşuyor. 

Mevcut başkan Ümit Kocasakal’ı baroyu kapalı kutu gibi yönetmekle suçlayan Avukat Abdullah Arar, denetime açık, şeffaf, çoğulcu, aktif ve çözüm odaklı bir baro vaat ediyor. Avukat Arar’ın önemli hedeflerinden biri de baroyu halka açarak “Sosyal Baro” oluşturmak. 

"Yeni Baro" sloganıyla yola çıkan Avukat Arar, misyonunu ve hedeflerini şu şekilde açıklıyor:

Kadim hak arama ve savunma mesleği olan avukatlığın aşınan itibarının yeniden tesisi, bunun için gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerin yapılması, onur hizmeti veren avukatın ekonomik ve sosyal haklarına kavuşması temel hedefimizdir.

YENİ BARO MANİFESTOSU 

Biz mevcut baro ve barolar birliğinin meslek ve yargı sorunlarına bigâne tutumlarının daha fazla sürdürülmesinin kabul edilemez olduğunu gördüğümüzden; aşağıda beyan ettiğimiz gerekçelerle baro başkanlığına, baro yönetimine ve baronun kurullarına aday olduk.

a) Levhanın ilk sırasındaki üstadımızla, ruhsatını yeni almış genç meslektaşımızın, cinsiyet, dil, din mezhep, siyasi ve etnik farklılıklarını bir zenginlik olarak telakki etmek suretiyle, avukatın emrinde yeni ve etkin baro oluşturma kararlılığındayız.

b) Baroyu çoğulcu bir anlayışla, hesap verebilir, tüm güç ve kaynaklarını meslek sorunlarının çözümüne tahsis eden, baro meclisini etkin kılan, baro yardımlaşma sandığına katılımı teşvik ederek, ihtiyaç duyan meslektaşlarımızın tamamının emrine amade kılan yeni bir baro vaat ediyoruz.

c) Biz meslektaşlarımızın siyaset yapmasından ancak memnun olur hatta bir aydın sorumluluğu olarak daha çok meslektaşımızın siyaset kurumunda yer almasını isteriz. Buna karşın, siyasetin partiler aracılığı yapıldığını, baronun ise bir meslek örgütü olduğunu vurgular, dolayısı ile ne iktidarın ne de muhalefetin sözcüsü olunmayacağının bilinci içinde bir baro başkanı ve yönetimi zaruretine inanıyoruz. Bu sınırları korumanın yanı sıra, iktidar, yargı, muhalefet, medya, meslek örgütleri, sivil toplum ve hatta dünya kamuoyu tarafından herhangi bir konuda sözüne itibar edilen yeni bir baro oluşturacağız.

d) Nihayet biz, yargının ayrılmaz unsuru olan mesleğimize yeniden saygınlık kazandıracak, ekonomik ve sosyal statülerinin onur mesleği ifa eden avukata yaraşır hale gelmesine öncülük edecek yeni bir baro oluşturmanın mümkün olduğuna yürekten inanan, saygıdeğer avukatlarımızın hizmetkârı olmayı şeref payesi olarak kabul eden yeni bir baro başkanı ve yönetimi için huzurlarınızdayız.

 ABDULLAH ARAR'IN LİSTESİ

İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Abdullah Arar’ın listesinde 10 yönetim, 5 disiplin, 3 denetleme kurulu adayı yer alıyor. 

İşte Abdullah Arar’ın listesi; 

YÖNETİM KURULU

Av. Öznur TUNALI ERTEMİZ (22728

Av. Hasan PİLAVCI (15746)

Av. Şebnem TAŞAN KURT (23774)

Av. Recep DOĞAN (19068)

Av. Nigar Hilal BAYRAM POLAT (26355)

Av. Nihat KARATAŞ (19854)

Av. Meryem YASSA (31373)

Av. Muhammet KAYNAR (20176)

Av. Melek ÇOKYAMAN (32695)

Av. Cem KAYA (27575)

 

DİSİPLİN KURULU

Av. Mehmet CİHAN (16043)

Av. Bülent GÜLDAMLASI (19682)

Av. Akın İLHAN (22393)

Av. Mahmut ÇELİK (27868)

Av. Semih YÖRÜK (29426)

 

DENETİM KURULU

Av. Ahmet Selman ER (15992)

Av. Mahmut KOCAMEŞE (19006)

Av. Kurbet ALİM (34652)