BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Lütfü Türkkan Passolig'i meclise taşıdı!

Passolig uygulamasına geçilmesinden bu yana Süper Lig’de oynanan hemen hemen her maçta tribünler boş kaldı, kalmaya da devam ediyor.

Abone ol

Passolig uygulamasından kaynaklanan olumsuzluğa dikkat çeken MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM’ye taşıdı. Türkkan konunun muhatabı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi Verdi.

VATANDAŞ FİŞLENİYOR, MAÇLAR BOŞ TRİBÜNLERE OYNANIYOR

Önergesinde; Passolig Kart’ın Çalık Grubu’na ait Aktif Bank'a ait bir kart olduğunu ifade eden Türkkan, bu kartı almak isteyenlerden TC Kimlik Numarası ile birlikte bütün kimlik bilgileri ve fotoğraf istendiğine ve bu bilgilerin sisteme kaydedildiğine vurgu yaptı.

Passolig uygulaması ile Türk futbolunun büyük sorunlarından biri olan stadyum olaylarının en aza inmesinin hedeflendiğini böylelikle daha fazla seyircinin maçlara gelip takımlarını desteklemesi amaçlandığını ifade eden Türkkan, ancak Passolig’in Anadolu kulüplerinin zaten kısıtlı olan seyirci sayısını minimize ettiğini hatta bitirdiğini belirtti.

HÜKÜMET KENDİSİNE YAKIN OLAN BİR GRUBA KAZANÇ MI SAĞLIYOR?

Önergesinde Passolig Kart’ın yalnızca Çalık Grubu’na ait Aktif Bank tarafından verilmesinin gerekçesinin ne olduğunu soran MHP’li vekil, Bakan Kılıç’a Hükümet bu uygulamayla kendisine yakın olan bir bankaya kazanç mı sağlamaktadır, bu uygulama için neden bu banka seçilmiştir sorusunu yöneltti.

Passolig kartını almak isteyenlerden kimlik bilgilerinin istenmesi maç izlemeye gidenlerin fişlenmesi anlamına gelmez mi sorusuna da yanıt isteyen Türkkan, Gençlik ve Spor Bakanı’na bu uygulamanın stadyum olaylarının en aza inmesine nasıl katkısı olacağını sordu.

TRİBÜNLERİN BOŞ KALMASINA KARŞI HERHANGİ BİR TEDBİR ALINACAK MI?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Passolig nedeniyle tribünlerin boş kalmasına da önergesinde vurgu yaptı. Daha fazla seyircinin maçlara gelip, takımlarını desteklemesi amaçlanmasına rağmen Passolig’in uygulamaya girdiği tarihten itibaren maçlarda tribünlerin boş kalması ne ile açıklanabilir diye soran Türkkan, Passolig uygulaması nedeniyle tribünlerin boş kalmasına karşı herhangi bir tedbir ve önlem alınacak mı, bu uygulamanın kaldırılması düşünülmekte mi sorusuna da yanıt vermesini istedi.