BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Salih Müslim kaçtı iddiası Kürtler şokta!

Kürtçe yayın yapan bir haber ajansının iddiasına göre IŞİD saldırıları sonrası PYD'nin başkanı Salih Müslim Finlandiya'ya kaçtı.

Abone ol

Kürt haber ajansı avestakurd.net, Kürt'leri şoke edecek bir iddia ortaya attı.

Kürt haber ajansının iddiasına göre, IŞİD yenilgisine uğrayan PYD'nin başkanı Salih Müslim Finlandiya'ya kaçtı.

MANŞETTEN DUYURDULAR

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları ve yoğun çatışmalar devam ederken bugün çok dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Kürtçe yayın yapan haber sitesi avestakurd.net'in iddiasına göre IŞİD saldırıları sonrası PYD'nin başkanı Salih Müslim Finlandiya'ya kaçtı.

"SALİH MİSLİM Lİ FİNLANDA İLTİCA KİR"

Avestakurd, PYD Başkanı'nın Finlandiya'ya iltica ettiği iddiasını "Salih Mislim li Fînlanda iltîca kir (Salih Müslim Finlandiya'ya iltica etti)" manşetiyle duyurdu. Salih Müslim, Suriye'deki 3 büyük kantonun bir numaralı yöneticisiydi.

screen-shot-2014-10-02-at-1.11.32-pm.png
Salih Müslim kaçtı iddiası Kürt sitesinden böyle duyuruldu.

KÜRTLER'DE KAÇMAK YOK DEMİŞTİ

Salih Müslim Mayıs ayında BBC'ye verdiği röportajda 'Kürtler'de kaçmak yok' demişti. Müslim savaştan kaçan halka çıkışmış ve şöyle demişti;

-"Bizim kültürümüzde kendini savunmak var. Beladır, evine girmiştir, kendini savunacaksın. Kürt kültüründe kaçış ayıptır. Filistinli Araplar topraklarından kaçmışlardı. Ona benzer bir şeyi burada uygulamak istediler ama IŞİD'in Selefilerin şanssızlıkları bunu önce Kobani'de uygulamaya çalışmaları oldu. Kobanili olduğum için biliyorum, orada bir kurşun sesi duyulduğunda insanlar kaçmaz, kurşun sesinin geldiği yere doğru giderler. Kolay korkutulacak insanlar değildirler."