BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Yeni sınır karakolları böyle olacak

TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı'nın ortaklaşa yaptıracağı yeni sınır karakolları, eskilerin yanında adeta kale gibi görünüyor..

Abone ol

Barakayı andıran eski karakollar tarihe karışacak, savunmasıyla, görüş alanıyla ve teknolojisiyle birer kaleyi andıran yeni sınır karakolları gelecek.

Özellikle son yıllarda PKK tarafından sürekli baskına uğranması ve yüksek sayıda şehit verilmesi nedeniyle modernize edilmesi planlanan köy karakollarının maketi ilk kez görüldü.

TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen 2. TSK Malzeme Sergisi kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı standında sergilenen karakol binalarının daha korunak ve modernizasyon açısından mükemmele yakın olduğu gözlendi..

TSK tarafından Ankara Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen "2. TSK Malzeme Sergisi", Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ASO Ticaret Merkezi’nde açıldı. Serginin en dikkat çekici maketi, yeni sınır karakollarıydı. 

Baskınlar nedeniyle büyük eleştiri alan köy karakollarının TOKİ ve Milli Savunma Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek modernizasyonu kapsamında karakolların maketleri ilk kez sergilenmiş oldu. Bu karakolların yapımına ne zaman başlanacağı ise henüz netlik kazanmış değil..